Fazıl Say Çeşme ve Ayvalık'ta

TAKİP ET

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Hermias – Yunus Sırtındaki Çocuk isimli eseri ile 25 Ağustos'ta Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda ve 26 Ağustos'ta Ayvalık Amfitiyatro'da hayranlarına unutulmaz bir akşam yaşatmaya hazırlanıyor.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Hermias – Yunus Sırtındaki Çocuk isimli eseri ile 25 Ağustos‘ta Çeşme Açıkhava Tiyatrosu‘nda ve 26 Ağustos‘ta Ayvalık Amfitiyatro‘da hayranlarına unutulmaz bir akşam yaşatmaya hazırlanıyor. Fazıl Say‘ın 2015 D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali‘nin siparişi üzerine bestelediği ve prömiyeri çBodrum‘da yapılan Hermias – Yunus Sırtındaki Çocuk isimli eseri, bu yaz Çeşme ve Ayvalık‘taki dinleyicilerin beğenisine sunulacak. Bir çocukla yunusun dostluğunu anlatan kimi zaman hüzünlü ve kimi zaman da sıcacık Ege efsanesini Özen Yula hikayeleştirerek sahneye koyuyor. Selçuk Yöntem etkileyici sesiyle ve yorumuyla hikayeyi izleyicilerle buluştururken, Fazıl Say yunusa piyanosu ile ses veriyor. Sahnede Serenad Bağcan‘ın Hermias‘ın annesini canlandırdığı eserde, bu güçlü yorumculara Olten Filarmoni Orkestrası dinamik ve yetenekli müzisyenleriyle eşlik ediyor. Birçok eserde olduğu gibi yine Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi orkestra şeflerinden İbrahim Yazıcı, Fazıl Say‘ın Hermias eserinde de Olten Filarmoni Orkestrası‘nı yöneten isim. Yaz turnesi çerçevesinde gerçekleşecek konserin programında, Fazıl Say ve Serenad Bağcan ayrıca dinleyicilerine İlk Şarkılar ve Yeni Şarkılar albümünden şarkıları seslendirecekler.

ayvalık Ayvalık Amfitiyatro çeşme Çeşme Açıkhava Tiyatrosu Ege efsanesi fazil-say Hermias – Yunus Sırtındaki Çocuk hikayeleştirmek ibrahim yazıcı Olten Filarmoni Orkestrası Özen Yula selçuk yöntem serenad bağcan