Evinizde Doğal El Peelingi Yapın

TAKİP ET

Çoğu insan, bir noktada kuru eller ile yüzleşir. Rahatsız edici ve kişiyi bakımsız gösteren bu konu, kendinizi kötü hissetmenize neden olabilir. Nem eksikliği en büyük neden olsa da, bu güzellik sorununa neden olabilecek birçok faktör vardır. Eğer siz de bu problemi yaşıyorsanız, o zaman özellikle eller için yapılmış peeling ürünlerini kullanmayı düşünüyorsunuzdur.

Piyasadaki onlarca peelingi eleyerek, sizler için yapımı oldukça basit ve kolay bulunan malzemelerden oluşan, ellerin yumuşacık ve pürüzsüz görünmesini sağlayacak, tarifleri derledik. İşte ellerinizin bakımlı görünmesini sağlayacak doğal el peeling tarifleri…

1. Deniz Tuzu Ve Zeytin Yağı ile 

Malzemeler:
Deniz Tuzu 
1 çay kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı deniz tuzu
Hazırlama Yöntemi:
Bu peelingi hazır hale getirmek için, iki malzemeyi bir kâsede birleştirmeniz gerekiyor. Karıştırma biter bitmez, ellerinize sürüp ovalayabilirsiniz. Haftada bir defa uygulayabilirsiniz.

2. Avokado Ve Fesleğen İle

Malzemeler:
1 yemek kaşığı fesleğen suyu 2 Çay kaşığı avokado
Hazırlama Yöntemi:
bu peelingi hazır hale getirmek için fesleğenin suyunun sıkıp, avokado ile karıştırın. Elinize sürün ve peeling etkisi için ovalayın. Bu işlemi aylık olarak yaparak yumuşak ve iyi nemlendirilmiş ellere kavuşun.

3. Bal ve Çilek İle

Malzemeler: 
2 çay kaşığı bal ve 1 olgun çilek
Hazırlama Yöntemi:
Tamamen olgun bir çileği püre haline getirin ve bu peelingi yapmak için belirtilen bal miktarı ile karıştırın. Ellerinizi üzerindeki sorunlu bölgelerin her tarafına sürün ve yıkamadan önce 5 dakika masaj yapın. Aylık olarak bu işlemi yaparak daha pürüzsüz ellere kavuşun.

4. Havuç Ve Nane Suyu ile

Malzemeler:
Rendelenmiş havuç ve 1 çay kaşığı nane Suyu
Hazırlama Yöntemi:
Malzemeleri  bir kaseye koyup, karışımı tüm elinize sürün. 3-4 dakika boyunca hafif bastırarak masaj yapın. Daha sonra ellerinizi soğuk suyla yıkayın. Haftada bir aynı işlemi yapmak, ellerinizi yumuşacık yapacaktır.

5. Kahve Çekireği ve Badem Yağı ile 

Malzemeler:
1/2 çay kaşığı kahve çekirdeği 
1/2 çay kaşığı badem yağı
Hazırlama Yöntemi:
Öğeleri birbirleriyle tamamen yedirerek karışımı yapın. Ellerinizi, özellikle de sorunlu bölgeyi peeling ile kaplayın ve yavaş yavaş ovun. Ellerinizi soğuk suyla durulayın. Bu karışımı haftada bir kez kullanabilirsiniz.

6.Yoğurt Ve Pirinç Tozu ile

Malzemeler:
2 çay kaşığı yoğurt  ve 1 çay kaşığı pirinç tozu
Hazırlama Yöntemi:
Bu mükemmel peeling malzemelerini belirtilen miktarda karıştırarak hazırlayın. Karışımı ellerinizin üzerine yerleştirin ve birkaç dakika boyunca masaj yapın. Bir süre sonra ellerinizi ılık suyla yıkayın. Haftada iki kez, kuruluğu gidermek için bu karışımı kullanın.

7. Salatalık Ve Jojoba Yağı ile 

Malzemeler:
1 yemek kaşığı rende salatalık ve 3-4 damla jojoba yağı
Hazırlama Yöntemi:
İlk olarak 1 salatalığı rendeleyin ve belirtilen miktardaki jojoba yağıyla birleştirin. Malzemeyi bir ovalama keseye aktarın ve ellerinize sürün. Daha sonra soğuk su ile durulayın. Özellikle elleriniz için yapılmış olan bu ev yapımı peelingi, aylık olarak kullanın.

 

el peelingi evde yumuşak ve beyaz eller için maske evde el bakımı çatlayan ellere mucizevi çözümler el bakımı el peelingi suna dumankaya el peelingi gratis el peelingi watsons hazır el maskesi