Evde Hiçbir Kimyasal Değmeden Saçlarınızı Boyayabileceğinizi Biliyor Muydunuz? İşte Evde Doğal Saç Boyası Yapımı

TAKİP ET

Birçok kadın saçını boyamak için kuaförlerde bulunan kimyasal saç boyasını kullanır ve bu kimyasal maddelerin zararlarını bilmelerin rağmen saç boyamaktan vazgeçmez. Saçlarınızı hem daha sağlıklı yollarla hem de kolayca yapabileceğiniz bir karışımla evinizde rahat rahat boyayabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte evde doğal saç boyası yapımı

Birçok kadın saçını boyamak için kuaförlerde bulunan kimyasal saç boyasını kullanır ve bu kimyasal maddelerin zararlarını bilmelerin rağmen saç boyamaktan vazgeçmez. Saçlarınızı hem daha sağlıklı yollarla hem de kolayca yapabileceğiniz bir karışımla evinizde rahat rahat boyayabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte evde doğal saç boyası yapımı

Herkesin bildiği gibi erkeklere göre kadınlar saç boyasını en çok kullanırlar ve bu konuda oldukça titizlerdir. Kuaförlerde kimyasal maddelerden yapılan saç boyalarının saçlarına ve saç derilerine ne kadar zarar verdiğini bilseler de saç boyamaktan asla vazgeçmezler. Artık kuaförlerde saçınıza değen kimyasal maddeleri içinde barındıran saç boyalarıyla kendinizi tehlikeye sokmadan evinizde rahatça hazırlayacağınız doğal saç boyasıyla saçlarınızı boyayabileceksiniz. İşte evde saç boyası yapılışı ve uygulanışı…

SAÇ BOYASI BAZI NASIL YAPILIR?

İlk olarak boya hangi renkte olacaksa olsun öncelikli olarak saç bazının hazırlanması gerekiyor. Boyanın saçta iyi tutabilmesi için saç bazı oldukça önemli. Saç bazı hazırlandıktan sonra saçınızı hangi renge boyamak isterseniz o renkteki boyayı vereceğimiz malzemelerle hazırlayabilirsiniz. 

SAÇ BAZI MALZEMELERİ

2 yemek kaşığı kadar siyah çayın üzerine 1 fincan kadar sıcak su dökerek demlemeye bırakın. Çayın renginin suda tamamen çıktığına emin olduğunuzda çayı süzün. Daha sonra 1 çay kaşığı kadar üzüm sirkesi, 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı kadar yoğurdu üzerine ilave edin. Saç bazının hazır olacaktır.

KESTANE TON SAÇ BOYASI İÇİN MALZEMELER

Saçınızın kestane tonlarında olmasını istiyorsanız yarım tatlı kaşığı kadar tarçın, 4 kaşık kadar kına, yarım limon, yarım su bardağı kadar ceviz yaprağı suyu, yarım tatlı kaşığı kadar Türk kahvesi ve bir çay bardağının yarısı kadar siyah çayı kullanarak hazırladığınız karışımı saçınıza sürüp 1 saat kadar beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.

SARI TON SAÇ RENGİ İÇİN MALZEMELER

Daha açık ve sarı tonlarda saç rengi isteyenler, 1 su bardağı kadar kurutulmuş papatya ve 1 su bardağı suyla bu boyayı elde edebilirler. Kurutulmuş papatyaları sıcak suya ekledikten 15 dakika sonra süzülen papatyaların suyunu saçınıza sürerek yarım saat sonra yıkayabilirsiniz. Bu işlemi haftada iki kez uygulamalısınız.

KIZIL SAÇ RENGİ İÇİN MALZEMELER

Kızıl saç rengine sahip olmak isteyenler, bir adet mor soğan, bir adet nar, şalgam, yoğurt, sirke ve zeytinyağı ile bu saç rengine kolayca sahip olabilirler. Verilen malzemelerin hepsini ayrı ayrı yarım su bardağı kadar suyla haşladıktan sonra tüm malzemeleri bir kap içinde harmanlayın ve saçınıza sürülebilecek kıvama getirerek 4 saat sonra yıkayın.

SİYAH SAÇ RENGİ İÇİN MALZEMELER

Saçlardaki beyazlardan en iyi şekilde kurtulmak ve saçlarını siyah renge boyamak isteyenler, 1 fincan kadar adaçayı, su ve 1 fincan kadar siyah çayı bir tencereye alarak kaynatarak 15 dakika kadar bekleyip demlendikten sonra süzerek saçlarına sürmeleri yeterlidir. 1-2 saat kadar karışımı saçlarda bekleterek saçlarınızı yıkadıktan sonra beyazlarınızın ortadan kaybolduğunu ve saçınızın siyah renge kavuştuğunu göreceksiniz.

 

Kadınlara öze haberler Saç boyası yapımı Evde saç boyası nasıl yapılır Saç boyası malzemeleri Evde saç nasıl boyanır