Evde Çıkan Yangında 6 Yaşındaki Kız Yanarak Can Verdi

TAKİP ET

Aksaray'da 2 katlı müstakil bir evin zemin katında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangında, korktuğu için kanepenin altına saklandığı düşünülen Suriye uyruklu 6 yaşındaki Cihan Carruh isimli kız yaşamını yitirdi. Küçük çocuğun cansız bedeninin yangının söndürülmesinin ardından kanepenin altında bulunması üzerine annesi Rafah Carruh ve babası Hüseyin Carruh sinir krizi geçirdi.

Aksaray'ın merkez mahallelerinden Büyük Bölcek Mahallesi 2004. Sokak'taki 2 katlı müstakil evde, ev sakinlerinin uyudukları esnada henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Alevlerin hızla evi sarması nedeniyle anne ve babası, kızlarının bulunduğu odaya giremedi. 

Evi boşaltan çift, itfaiyeyi arayarak yardım istedi. İhbarın ardından olay mahalline polis, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. İtfaiye ekiplerinin yarım saatlik çalışmasının ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. 

Korkudan Kanepenin Altına Saklandığı İçin Bulunumamış 

Olaydan sonra konuşan Carruh ailesinin bir yakını Abdulcell Carruh, "6 yaşındaki Cihan, annesi ve babasından ayrı odada yatıyordu. Kızın yattığı odada elbise dolabı ve kanepe vardı. Yangın esnasında babası elbise dolabını kontrol etmiş, ancak kızını bulamayınca dışarı çıktığını düşünerek kendisi de dışarı çıkmış. Küçük kız, itfaiye ekipleri tarafından yanmış halde içeride bulundu. Odasında görüldüğü kanepe ve dolaptan başka bir şey yok. Onlarda yanarak kül olmuşlar." dedi. 

Aksaray yangın müstakil ev