Ev Yapımı Diş Macunu Tarifi İle Doğal Diş Bakımı

TAKİP ET

Evinizde diş macununuzu kendiniz yaparak hem çocuklarınızın hem de kendi dişlerinizin sağlığını doğal biçimde koruyabilirsiniz.

Kullandığımız hemen her temizlik ve kişisel bakım ürününde faydadan çok zarar vermelerine neden olan kimyasallar bulunuyor, diş macunu da bunlardan biri. Başta florür olmak üzere diş macununun içerisindeki kimyasalların sağlığımıza ciddi zararlar verebilme olasılığı yüksek. Bu nedenle günümüzde çoğu bilinçli kadın makyaj malzemelerinden kişisel bakım ürünlerine ihtiyaçları olan şeyleri doğal malzemeler kullanarak evde kendileri yapmayı tercih ediyor. Diş macunu da evde kendinizin yapabileceği bir kişisel temizlik ürünü aslında. Ev yapımı diş macunu ile hem kendinizin hem de ailenizin, çocuklarınızın diş bakımını yapmalarını, hem de diş macununun zararlarından korunmalarını sağlayabilirsiniz. Ev yapımı diş macunu tarifi Piyasada satılan diş macunları özellikle çocuklar için oldukça riskli. Bu nedenle ev yapımı diş macunu tarifi çocuklu aileler için çok faydalı. Gelelim ev yapımı diş macunu tarifine. Malzemeler 100 ml katı Hindistan cevizi yağı 30 ml bitkisel gliserin (bitkisel gliserin hem macunun yumuşak olmasını sağlar hem de tatlandırır) 10 ml nane ya da okaliptüs yağı (nane ya da okaliptüs yapı kullanmak ev yapımı diş macununa ferahlatıcı bir etki katar) 20 gr karbonat (karbonat dişlerin beyazlamasını sağlar) 30 damla propolis (propolis çok kuvvetli bir antibakteriyeldir, bu nedenle hem dişlerin çürümesini engellemekte etkilidir hem de ağız içinin bakterilerden temizlenmesini sağlar) 10 ml çörek otu yağı (çörek otu yağı özellikle diş eti sağlığını korumakta etkilidir) Hazırlanışı Öncelikle geniş ve derin bir tencereye yarıya kadar sıcak su doldurun, bu tencereyi karışımımızı hazırlamak için benmari yapmakta kullanacağız. Daha sonra tercihen cam bir kabı sıcak su dolu tencerenin içine oturtun, içine önce 100 ml katı Hindistan cevizi yağını kaba koyun ve erimeye başlayınca tahta bir kaşık karıştırırken diğer malzemeleri de ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışım iyice eriyince yani tamamen sıvı hale gelince ocaktan alın ve 10-15 dakika kadar karıştırarak soğutun. Ardından bir kavanoza boşaltın. İşte ev yapımı diş macunu hazır. Yaptığınız diş macunu ile dişlerinizi fırçalarken köpürmez, ancak bu dişlerinizi ve ağzınızın içini temizlemediği anlamına gelmez. Aksine ev yapımı doğal diş macunu ile hem kendi hem de çocuklarınızın diş ve ağız temizliğini hem de hiçbir yan etki riski olmadan yapabilirsiniz.  

diş macunu doğal malzemeler ev yapımı diş macunu ev yapımı diş macunu tarifi ev yapımı doğal diş macunu hindistan cevizi yağı kişisel bakım temizlik