Ev Kadınlarının Kabusu Omuz Ağrısının Nedenleri

TAKİP ET

Omuz ağrısı, bir çoğumuzun yaşantısını kabusa çevirse de bu hususta en önemli riski ev kadınları taşımaktadır.

Omuz ağrısı, bir çoğumuzun yaşantısını kabusa çevirse de bu hususta en önemli riski ev kadınları taşımaktadır. Çünkü ev kadınları, rutin haline gelen günlük ev işlerini görürken özellikle tencere gibi ağır mutfak gereçlerini üst dolaplara uzanarak koymakta, yine üst dolapta yer alan rafları temizlerken ve ağır mutfak gereçlerini üst dolaplardan indirirken omuz anatomilerini aşırı zorlamaktadırlar.

VM Medical Park Pendik Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Deniz Gülabi, kalp rahatsızlığı olanları omuz ağrılarını ciddiye almaları hususunda uyarırken, insanların günlük yaşantısını kabusa döndüren omuz ağrısı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Yaşam Kalitesini Düşürüyor

Şiddetli omuz ağrısı, yaşamı zehir etmekle birliktre günlük aktiviteleri kısıtladığından gündelik planları da alt üst etmektedir. Şiddetli omuz ağrısının başlıca sebepleri ise omuz çevresinde yer alan tendonlarda oluşan ödem, sıkışma sendromu, yırtıklar ile omuz eklemlerinde meydana gelen kireçlenmedir. Bu şiddetli ağrıların nedeni omuz çevresindeki tümörlerde olabilir.

Ayrıca ısınma egzersizleri yapılmadan özellikle ağır spor hareketleri yapılmamalıdır. Aksi takdirde omuz çevresinde meydana gelebilecek yaralanma riski yükselmektedir.

Yaz mevsiminde araç camlarını açmadan seyahat etmek imkansızdır. Ancak yazın aşırı sıcaklarında terleyen vücudumuz araç camından içeri giren rüzgara maruz kalınca oluşan kas spazmları şiddetli omuz ağrısına yol açabilmektedir.

Şiddetli omuz ağrısına ağır okul çantaları yüzünden çocuklarda da sık rastlanmaktadır. Çocuklar, ağır okul çantası yüzünden kas eklem sistemine aşırı yüklenince şiddetli omuz ağrısı meydana gelme riski artar. Bu nedenle okul çantasının hafif olmasına özen göstermek gerekir.

ev kadınları omuz ağrısı okul çantası spor hareketleri