Eşini Öldürdü, Bir Tokat Sayesinde Müebbet Almaktan Kurtuldu

TAKİP ET

İzmit'te 2016 yılında Neslihan Gönül kızı öldüren Mehmet Gönültaş hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Eşinin kendisine tokat attığını iddia eden Sanığın cezası 20 yıla indirildi. Yargıtaya gönderilen dosya da karar bozulsa da mahkemenin verdiği karar değişmedi.

İzmit'te 26 Mayıs 2015 tarihinde meydana gelen olayda Mehmet Gönültaş 1 yıllık evli olduğu 19 yaşındaki Neslihan Gönültaş ile aralarında başlayan tartışma sonucunda eşini 3 kurşunla ağır yaraladı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Neslihan Gönültaş hayatını kaybederken olay yerinden ayrılmayan koca Mehmet Gönültaş gözaltına alındı Ve tutuklandı. Cinayetten hakkında dava açılan Mehmet Gönültaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti Mehmet Gönültaş eşinin kendisine tokat attığı gerekçesiyle tahrik indirimi uygulandı ve 20 yıl hapis cezası verdi.

Yargıtay’a giden dosya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının davaya dahil olmadığı gerekçesiyle bozuldu. Kocaeli 2 Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davada karar yine değişmedi.

izmit cinayet son dakika