Eşi Benzeri Yok! Deniz Kızı Gibi Doğan Bebeğin Hikayesi Yürek Burktu

TAKİP ET

Hindistan'da şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Doğumdan sonra alt kısmı tamamen bitişik şekilde doğan bebek denizkızını andırırken talihsiz bebeğin yaşamı sadece 4 saat sürdü. Minik bebek henüz cinsiyeti bile öğrenilemeden hayata veda etti.

Hindistan’da şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Doğumdan sonra alt kısmı tamamen bitişik şekilde doğan bebek denizkızını andırırken talihsiz bebeğin yaşamı sadece 4 saat sürdü. Minik bebek henüz cinsiyeti bile öğrenilemeden hayata veda etti.

Olay, Hindistan’da meydana geldi. Doğum yapan bir annenin bebeğinin pelvis ve bacakları birbirine kaynaşmış şekilde doğmasından dolayı minik bebeğin cinsiyeti belirlenemedi. Denizkızını andıran bebek sadece 4 saat yaşadıktan sonra hayata gözlerini yumdu.

DENİZKIZI SENDROMU

Alınan bilgilere göre, minik bebeğin başına gelen bu olay ‘Denizkızı sendromu’ olarak adlandırılıyor. Tıpta ‘Sirenomelia’ olarak da adlandırılan bu durumun daha önceleri de görüldüğü belirtiliyor. Hindistan Seva Sadan Hastanesi’nde doğum yaptığı öğrenilen Muskura Bibi isimli bir kadının doğumunun ardından bebeğinin pelvis ve bacaklarının birleşik doğduğu öğrenildi. Annenin doğumdan önce hiç ultrason çektirmediği ve bebeğinin durumunda haberi olmadığı öğrenildi. 

AİLENİN MADDİ DURUMU EL VERMEDİ

Hastanedeki doktorların anne ve babanın hamilelik döneminde gerekli kontrolleri yaptırmadığını belirttiği ve bebeğin doğum öncesinde hiç ultrason görüntüsünün çekilmediğini ifade ettiği öğrenildi. Maddi durumları yeterli olmayan ailenin bebekleri doğumdan yalnızca 4 saat sonra hayatını kaybetti. Talihsiz bebeğin üst kısmı şekillenmiş olsa da alt kısmında ciddi konjenital anormallikler belirlendiği ve vücudunun alt kısmının tamamen işlevsiz olduğu öğrenildi. Bu durumun annede bulunan diyabet rahatsızlığı ile bağlantılı olabileceği düşünülüyor. Daha öncede aynı vaka yaşanırken 2016 yılında görülen vakada bebeğin sadece 10 dakika hayatta kalabildiği belirlendi.

 

Sağlık haberleri Hindistan Denizkızı Sendromu 4 Saat yaşayan bebek Denizkızı gibi doğdu