Esed'den Rus kanalına açıklama: "Türkiye'ye karşı düşmanca bir şey yapmadık"

TAKİP ET

Suriye'nin İdlib kentinde 34 askerimizin şehit düşmesi sonrası başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'nda büyük kayıplar yaşayan Esed, Rus kanalına konuştu. Yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye karşı düşmanca bir şey yapmadık" sözlerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 27 Şubat tarihinde Bahar Kalkanı Harekatı’nı başlatmasının ardından son 9 yılın en fazla kayıbını veren Esed, Rusya 24 kanalına açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye karşı düşmanca bir şey yapmadık" dedi.

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı

Suriye’nin İdlib kentinde 34 askerimizin şehit düşmesinin ardından Bahar Kalkanı Harekatı başlatıldı. Başlatılan harekatta şuana kadar Esed rejimine ait 3 İHA, 47 top/obüs, 8 hava savunma füze sistemi, 3 uçak, 34 silahlı pikap, 151 tank, 12 tanksavar silahı, 27 zırhlı muharebe aracı,10 mühimmat deposu, 52 ÇNRA, 4 havan, 24 zırhlı araç, 60 askeri araç, 8 helikopter imha edilirken toplamda 3 bin 138 rejim askeri etkisiz hale getirildi.

Rus kanalına açıklama yaptı

Türkiye başlattığı Bahar Kalkanı Harekatı sonrası Rusya 24 kanalına açıklama yapan Beşşar Esed, "Türkiye'ye karşı düşmanca hiçbir şey yapmadık. Türkiye ile mevcut anlaşmazlıklar mantıksız. Türkiye'yle hayati ortak çok noktamız var. Kültürlerimiz arasında tarihi bağ var" şeklinde konuştu.

 

rusya esed idlib