Esad Füzelere Rağmen Durmadı! Doğu Guta'yı Tamamen Kontrol Altına Aldı

TAKİP ET

ABD'nin füze saldırısına rağmen durmayan Esad rejimi Doğu Guta'nın tamamında kontrolü sağladı.

ABD’nin füze saldırısına rağmen durmayan Esad rejimi Doğu Guta’nın tamamında kontrolü sağladı. 

ABD öncülüğünde İngiltere ve Fransa’nın da dahil olduğu saldırı sonrasında Esad durmak bilmedi. Gece saatlerinde gerçekleştirilen füze saldırısına rağmen ilerleyişini sürdüren Suriye ordusu, Doğu Guta’nın tamamında kontrolü sağladı.

ESAD AÇIKLAMA YAPMIŞTI

ABD, İngiltere ve Fransa’nın füzeli saldırısı sonrasında açıklama yapan Esad, Batı’nın kontrolü kaybettiği için bu saldırıları gerçekleştirdiğini söylemiş ve dünyaya meydan okuyarak yayınladığı fotoğrafıyla meydan okumuştu. Esad rejiminin kimyasal silahlarının bulunduğu yerler vurulsa da Suriye ordusu durmak bilmedi ve Doğu Guta’da kontrolü sağladı.

DUMA’DA KONTROLÜ SAĞLADILAR

Suriye Resmi Haber Ajansı olan SANA’nın haberine göre, Suriye ordusundan bir kaynağın ordunun muhaliflerin elindeki son bölge olan Doğu Guta’nın Duma bölgesinde kontörlü sağladığını duyurarak bölgedeki ilerleyişin sürdüğünü aktardı.

RUSYA HABERİ DOĞRULADI

Öte yandan gelen bu iddialar sonrasında Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamayla bu haberi teyit etti. Yapılan açıklamada, bölgedeki 21 bin muhalif ve ailenin tamamının tahliye edildiğini duyurdu. 

TRUMP VUR EMRİ VERMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump’ın verdiği emirle Suriye’nin Şam rejimi vurulurken saldırı sonrasında Trump tweet atmış ve operasyonun başarıyla tamamlandığını söylemişti. Pentagon’da yapılan açıklamada ise hava harekatının şimdilik sonlandığı belirtilmiş ve bu açıklama saldırıların devamının geleceği olarak değerlendirilmesine neden olmuştu.

 

Dünya haberleri Esad Suriye Doğu Guta ABD Saldırı Şam