Erzurum'da şüpheli giyim nedeniyle yapılan ihbarda çoban çıktı

TAKİP ET

Erzurum'un Aziziye ilçesinde, giyimi şüphe uyandırdığı için hakkında 'canlı bomba' ihbarı yapılan kişinin bir çoban olduğu ortaya çıktı. Kat kat giyinen çobanın üst aramasında, powerbank, telefon şarj kablosu ve kulaklık kablosu bulundu.

Türkiye Barolar Birliği'nin boş olan Erzurum Barosu hizmet binasının bahçesine kamyonetle gelen ve çevrede dolaşan bir kişiyi görenler, şüphelenerek polise 'canlı bomba' ihbarında bulundu.

Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler, kamyonetin ön camına bırakılan cep telefonu numarasını aradı. Arama sonucunda gelen kişi, İlhami Ş. ismini vererek binanın karşısında koyun otlattığını ifade etti. İlhami Ş.'nin üst aramasında, kat kat giyimine rağmen powerbank, telefon şarj kablosu ve kulaklık kablosu bulundu. İlhami Ş., müzik dinlediğini ve GBT sorgusunda herhangi bir suç kaydının olmadığını belirtti.

Çoban İlhami Ş., soğuk havada kat kat giyindiğini ve gün boyu hayvan otlatma işiyle uğraştığını söyledi. Kabloların telefon, müzik aleti ve şarj cihazlarına ait olduğunu dile getiren Ş., "Hava soğuk olduğu için kat kat giyindim. Puşiyi de herkes takıyor" diye konuştu.

Polisin uyarısı üzerine İlhami Ş., kamyoneti ve koyunlarıyla birlikte bölgeden uzaklaştı.

Erzurum Aziziye çoban