Ermenistan'ın saldırısında hayatını kaybeden siviller toprağa verildi

TAKİP ET

Gece yarısı balistik füzelerle sivillere saldıran Ermenistan, ateşkesi ihlal etmeye ve masumların kanını dökmeye devam ediyor. 

Gece yarısı balistik füzelerle sivillere saldıran Ermenistan, ateşkesi ihlal etmeye ve masumların kanını dökmeye devam ediyor. Azerbaycan’ın Gence kentini hedef alan Ermenistan’ın yaptığı saldırı sonucunda yaşamını yitiren 22si çocuk 8 kişi son yolculuğuna uğurlandı.

Aynı Aileden 5 Kişi Hayatını Kaybetti

Ermenistan’ın balistik füzeli saldırısı sonucunda aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Eskerov ailesinden saldırıda hayatını kaybeden 5 kişi yakınlarının gözyaşları içerisinde Gence’de bulunan 4 nolu mezarlığa Azerbaycan bayrağına sarılı şekilde defnedildi. Alınan bilgilere göre aileden baba Suluddin Eskerov, anne Sevil Eskerov ile biri henüz 10 aylık olan 3 çocuğunun enkaz altından cansız bedenlerinin çıkarıldığı öğrenildi. 



Yarın Doğum Günüydü

Eskerov ailesini gözyaşları içerisinde toprağa veren yakınları yaptıkları açıklamada acılarını dile getirdi. Ailenin yakınlarından Vugar Şerifov’un AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden Nigar’ın yarın 16. yaş günü olduğunu, doğum günü için hazırlıkların yapıldığını fakat kendisinin bugün defnedildiğini söylediği öğrenildi. Füzenin müstakil evlerinin üzerine düştüğünü aktaran Şerifov, hala şoku atlatamadıklarını, bir aileden tam 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve ailenin bir anda yok olduğunu dile getirdi. 

Ateşkesi İhlal Etti

Ermenistan, sivilleri hedef aldığı saldırılarla 10 Ekim günü Moskova’da Azerbaycan’la beraber alınan ateşkes kararını ihlal etmeye devam ediyor. Ateşkes kararının üzerinden henüz 24 saat geçmeden Azerbaycan’ın Gence kentine füzelerle saldıran ve 10 sivilin ölümüne, 35 sivilin ise yaralanmasına sebep olan Ermenistan, 15 Ekim tarihinde ise Terter kentindeki mezarlığa saldırmış ve 4 sivilin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Gece yarısı Gence’yi bir kez daha hedef alan Ermenistan, füzelerle yaptığı saldırı sonucunda 13 sivilin yaşamını yitirmesine, 50’yi aşkın sivilin yaralanmasına neden oldu. 


 

ermenistan azerbaycan gence