Erbil'de Türk Bayrağına Çirkin Saldırı! Yaşlı Kadın Kendini Siper Etti

TAKİP ET

Erbil'de yapılan protesto gösterilerinde bir grup kalabalığın Türk bayrakları ve ABD bayraklarına saldırdığı görüldü. Direkte asılı olan bayrakları indiren ve yakmaya çalışan protestocular ortalığı savaş alanına çevirirken yaşlı bir kadının Türk bayrağının önüne kendisini siper etmesi en çok dikkat çeken olay oldu.

Erbil’de yapılan protesto gösterilerinde bir grup kalabalığın Türk bayrakları ve ABD bayraklarına saldırdığı görüldü. Direkte asılı olan bayrakları indiren ve yakmaya çalışan protestocular ortalığı savaş alanına çevirirken yaşlı bir kadının Türk bayrağının önüne kendisini siper etmesi en çok dikkat çeken olay oldu.

Kuzey Irak’ta gerginlik yükselerek devam ediyor. Bu kez d Kuzey Irak yönetimini Kerkük’teki hakimiyetini Irak Ordusu ile Türkmen askerlerinin ortak operasyonu ile kaybetmesi sonrasında Erbil’de bir grup topluluk protesto gerçekleştirdi. Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin başkenti olan Erbil’de bir grup topluluk yaptıkları protestolarda direkte asılı olan Türk bayraklarını hedef aldı. 

BAYRAKLARA SALDIRDIRARAK ORTALIĞI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER

Erbil’de bulunan Classy Hotel önünde toplanan bir grup kalabalığın hedefinde direklerde asılı olan Türk bayraklarının yanı sıra ABD ve Irak bayrakları olduğu görüldü. Türk bayraklarına saldıran ve direklerden indiren kalabalık ortalığı savaş alanına çevirirken tel önünde bulunan güvenlik güçlerinin saldırgan gruba müdahale etmeden izlemekle yetindiği görüldü.

YAŞLI KADIN KENDİSİNİ TÜRK BAYRAĞINA SİPER ETTİ

Kalabalığın öfkesi giderek artarken direklerdeki bayrakların söküldüğü ve Türk bayraklarının parçalandığı görüldü. Çevrede yer alan Iraklıların ise yaşanan olaya tepki gösterdiği ve yaşlı bir kadının Türk bayrağını parçalamaya çalışan gruba kendisini siper ederek engel olmaya çalıştığı görüldü. Olayda başka bir protestocunun Türk bayrağını yakmaya çalıştığı da görüldü.

Kuzey Irak Türk Bayrağı Protestocular Türk bayrağına saldırı Yaşlı kadın Türk bayrağını yırttılar