Ekmek Tüketmemek Kalp Krizi Riskini Artırıyor

TAKİP ET

Uzman Diyetisyen İdil İmamoğlu, günümüzde oldukça popüler hale gelen düşük karbonhidratlı diyetlerin kalp krizi riskinde önemli etken olduğunu belirtti.

Uzman Diyetisyen İdil İmamoğlu, günümüzde oldukça popüler hale gelen düşük karbonhidratlı diyetlerin kalp krizi riskinde önemli etken olduğunu belirtti.

Günümüzde özellikle gençlerin ekmek tüketmediğine ve bunun gençler tarafından sıkça dile getirildiğine değinen Diyetisyen İdil İmamoğlu, internet üzerinden yapılan araştırmalar ile rastgele seçilerek yapılan diyetlerin son derece hatalı olduğunu söyleyerek vatandaşları uyardı.

Diyetisyen İmamoğlu, “Beslenme tedavisi bireyseldir. İnsanlar, zayıf olduğundan, kilo vermeye ihtiyacı olduğundan ya da başka bir amaç doğrultusunda beslenme tedavisine gereksinim duyabilir. Kişiye özgü diyet programlarının mutlaka bir uzman tarafından hazırlanması gerekiyor. İnsanların, günlük karbonhidrat ihtiyaçlarını basit şekerlerden karşılamasına karşıyız. Diyet programlarında ağırlılklı olarak tahıllar, baklagiller, mevsimindeki sebze ve meyveler tüketilerek sağlıklı beslenilmelidir. Günlük enerji ihtiyacının yaklaşık %50’si bu sağlıklı kaynaklardan elde edilmelidir.” dedi.

Diyet programlarında aşırı kısıtlanan karbonhidratların kalpte ritim bozukluğuna yol açtığına değinen İdil İmamoğlu, “Böyle bir durumda da kalp krizi riski yükseliyor. Beslenirken %40 – 60 oranında karşılanan karbonhidrat ihtiyacı kalp krizi riskini düşürmektedir. Aksi durumlardaki karbonhidrat tüketimleri kalp krizi riskini yüksletmektedir.” şeklinde konuştu.  

ekmek kalp krizi karbonhidrat diyet internet son dakika