Eczanelerde Kriz Büyüyor

TAKİP ET

Döviz kurunda meydana gelen artışların ardından son zamanlarda eczanelerde ağrı kesici dahil pek çok ilacın bulunamadığı öğrenildi.

Döviz kurunda meydana gelen artışların ardından son zamanlarda eczanelerde ağrı kesici dahil pek çok ilacın bulunamadığı öğrenildi. 

Tüm Eczacı İşveren Sendikası tarafından yapılan son açıklamalarda döviz kurunun eczaneleri olumsuz anlamda etkilediğini ortaya koydu. Dolayısı ile eczaneye gelen pek çok vatandaşın bu süreçte istedikleri ilaçları bulamadıkları için mağduriyet yaşadıkları belirlendi. Avro kurunun yılbaşına kadar herhangi bir düzenlemeye gitmemesinden dolayı ilaç tedarik edilirken bazı sorunlar yaşanabiliyor. 

Eczanelerin büyük bir kısmı depo kanalı sayesinde eczanelere gönderilen ilaçları tedarikli bir şekilde kullandıkları öğrenildi. Ancak ilaç stokunun bitmesinin ardından büyük bir kriz yaşanabileceği de gelen kötü ihtimaller arasında yer alıyor. Her şeyden tasarruf edilebilecekken tedavi aşamalarında ve sağlık konularında asla tasarruf yapılmayacağı belirtiliyor. 

AĞRI KESİCİ BULMAKTA ZORLANIYORLAR

Eczanelerin durumlarının giderek kötüye gittiği öğrenildi. Bu süreçte bazı eczanelerde reçetesiz bir şekilde satılan ağrı kesicilerin dahi bulunmadığı, depolarla görüşüldüğü zaman döviz kurundan dolayı gönderilmediği bilgisi paylaşıldı. Durumun biraz daha ilerlemesi halinde ülkede büyük bir panik ve kaos havasının oluşabileceği de özellikle belirtildi. Basit ilaçların yanı sıra kronik hastaların tedavisinde kullanılan ve reçeteli olarak satılan ilaçların da stok durumunun içler acısı olduğu belirtildi. Tehlikeli bir sürecin Türkiye'yi beklediği ancak bu durumun sanıldığının aksine eczacılardan yana bir sorun olmadığı bir kez daha belirtildi. 

eczane ilaç ağrı kesici ilaç stoku