Eczaneler İçin Büyük Yenilik! Kronik Hastalara Danışman Eczaneler Yolda!

TAKİP ET

Türk Eczacılar Birliğinin pilot olarak başlattığı 'Smart Eczane' projesi oldukça büyük bir yenilik olacak. Proje kapsamında astım ve KOAH hastaları başta olmak üzere kronik hastalıkları bulunanlara gelişmiş danışmanlık hizmeti verilecek. Aynı zamanda hastaların ilaç takipleri de yapılacak. İşte danışman eczane projesinin detayları.

Türk Eczacılar Birliğinin pilot olarak başlattığı ‘Smart Eczane’ projesi oldukça büyük bir yenilik olacak. Proje kapsamında astım ve KOAH hastaları başta olmak üzere kronik hastalıkları bulunanlara gelişmiş danışmanlık hizmeti verilecek. Aynı zamanda hastaların ilaç takipleri de yapılacak. İşte danışman eczane projesinin detayları.

Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Erman Üney’in yaptığı açıklamada, "Smart Eczane" projesinin 2014'ün sonunda Samsun, Batman, Edirne, Hatay, Antalya, Konya, Eskişehir ve Manisa olmak üzere 8 ilde, 24 eğitici eczacı ve 254 gönüllü eczacıyla pilot olarak başlatıldığını belirterek şunları ekledi, "Özellikle kronik hastalıklarla ilgili tedavi kapsamında kullanılan ilaçların tüm ayrıntılarıyla ilgili danışmanlık hizmeti veriliyor. Projeye, öncelikle Türkiye'de önemli sayıda hasta bulunan KOAH ve astımla başladık." dedi.

BAKANLIKLA BİRLİKTE YAPILAN ÇALIŞMALAR ÖNEMLİ

Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Erman Üney, Sağlık Bakanlığı ile birlikte yapılan çalışmaların oldukça önemli olduğunu söyleyerek, "Bu çalışmayı 25 bin 700 eczaneyle yapmak istiyoruz. Bunu hayata geçirebilmek için de Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalışmamız çok önemli. Bunun için Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a pilot çalışmanın sonuçlarını ilettik. Kendileri de bu konuda daha fazla çalışmamız gerektiğini bildirdi. Biz bu uygulamayı Türkiye geneline Sağlık Bakanlığı ile birlikte yaygınlaştıracağız. Uygulamanın tüm Türkiye'de daha da güçlenerek yaygınlaştırılabilmesi adına Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içinde çalışıyoruz." açıklamalarında bulundu. 

NASIL UYGULANACAK

Erman Üney projenin uygulanması hakkında da oldukça önemli bilgilere yer verdi. Üney projenin uygulanması ile ilgili şunları söyledi:

"Mesala 'İlacını kullanmadan önce başını dik tut' diyor. İlacı kullandıktan sonra, ağızda yara oluşmaması için ağzın çalkalanması gerektiği anlatılıyor. Bazı ilaçların astım ve KOAH hastalarında yan etkiye yol açtığı göz önünde tutularak, bunların neler olduğu belirtiliyor. Bazı alerjilere karşı uyarılarda bulunuluyor. İlaçlarından iyi sonuç alamıyorsa, mutlaka hekime başvurması gerektiğinin altı çiziliyor." dedi.

 

eczane yeni uygulama danışman eczane uygulaması büyük yenilik