Duygusallık Deyip Geçmeyin! Ömrünüzü Kısaltabilir

TAKİP ET

Uzmanlar tarafından yapılan son araştırmalarda duygusal süreci daha zorlu ve uzun atlatan kişilerin ömürlerinin kısaldığı ve çeşitli riskli hastalıklara yakalanma oranlarının arttığı belirlendi.

Duygusal yapının sağlık üzerinde son derece önemli etkilerinin olduğu ifade ediliyor. Pek çok hastalığı temelden tetikleyen bu süreci atlatmak için duygusal durumunuzu en kısa sürede düzeltmeniz gerekebilir. Uzmanlar tarafından yapılan detaylı araştırmaların ardından pek çok yüksek tansiyon, şeker, kalp gibi hastalıkların temelinde duygusal durumun son derece önemli olduğu ifade edildi. 

Duygusal durumun çoğu zaman stresi tetiklemesi sebebiyle stresle beslenen hastalıklar bir anda ortaya çıkabiliyor. Bunun üzerine hastalıkların tedavisi duygusal durumun devam etmesi üzerine uzun sürebiliyor. 

SAĞLIK İLE DUYGUSAL DURUM KARŞISINDA ÖNEMLİ BİR BAĞLANTI VAR

İnsanoğlunun bedeni ile duygusal yapısı arasında ciddi bir iletişimin olduğu ve duygusal yapının bu süreçten son derece etkilendiği söyleniyor. Duygusallığı ön planda ve uzun süre yaşayan kişilerde stresin ön plana çıkması ile birlikte pek çok olumsuz durum gelişiyor. Fazla stres, aşırı yüklenme, sosyal çevrede bozuk ilişkilerin ön plana çıkması, ırk ayrımı, uzun süren toplantılar ve çalışma hayatındaki bazı düzensizlikler ciddi hastalıkların oluşumunda bir etken olarak ifade ediliyor. 

Fazla stresli yaşam bir anda kişinin tansiyonunu yükseltiyor. Bunun üzerine duygusal açıdan zor dönemler geçiren kişilerde tansiyon hastalığına yakalanma riskinin son derece fazla olduğu tespit edildi. Stresin miktarının artması aynı zamanda damar sistemine de zarar verdiği için kalp hastalıkları giderek yükselmeye başladı. 

sağlık duygusallık ömür