Duyan Şaştı Kaldı! Marul Yiyen Adam Öldü, İşte Sebebi

TAKİP ET

ABD California eyaletinde marul yiyen bir adamın hayatını kaybetmesi sonrasında yapılan açıklamalarda, talihsiz adamın maruldaki koli basili bakterisi yüzünden hayatını kaybettiği belirtildi.

ABD California eyaletinde marul yiyen bir adamın hayatını kaybetmesi sonrasında yapılan açıklamalarda, talihsiz adamın maruldaki koli basili bakterisi yüzünden hayatını kaybettiği belirtildi.

Olay, ABD’nin California eyaletinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, hayatını kaybeden adamın ölüm sebebinin yediği marul olduğu belirtildi. Maruldaki koli basili sebebiyle ölümün gerçekleştiği aktarılırken vatandaşlar Yuma ve Arizona bölgesinde olmadığı sürece hiçbir yerden marul satın almamaları konusunda ciddi bir şekilde uyarıldı. 

UZMANLAR MARUL TÜKETİMİNE KARŞI UYARMIŞTI

Öte yandan geride bıraktığımız aylarda uzmanlardan gelen açıklamalarda, ABD’li uzmanlar koli basili salgını ile ilgili ciddi uyarılarda bulunmuş ve bu salgın sebebiyle marul tüketilmemesi gerektiğini vurgulamıştı. Öte yandan ABD Ulusal Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden yapılan açıklamada, 25 eyalette toplamda 121 kişinin hastalığa yakalandığı belirtildi. Koli basili salgını sebebiyle hastalananların sayısının arttığı belirtilirken gıda zehirlenmesi salgınına neden olan koli basilinde ölümün ilk kez gerçekleştiği ve bu ölümün marul tüketimi yüzünden meydana geldiğini aktardı.

KOLİ BASİLİ NEDİR?

Yüzlerce görülme çeşidi olan koli basili, karın ağrısı, kusma, bulantı ve kanlı ishalle seyreden ve ciddi enfeksiyonlara neden olan bir hastalıktır. Koli basilinin sayılabilecek yüzlerce çeşidi vardır ve bunlardan birkaç tanesi su ve gıdalarla bulaşmaktadır. Çoğunluğu hayvanlardan insanlara bulaşan koli basili, az pişmiş sığır eti, hamburger, kirli su, gübreyle kirlenmiş meyve, sebze, pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri ile temas etmektedir. 

 

ABD Dünya haberleri Maru yiyerek ölen adam Neden öldü Sağlık Koli basili nedir