Dünyanın En Önemli Sağlık Sorunu Kanser

TAKİP ET

Şanlıurfa Harran Üniversitesi ile London İmperial Collage Üniversitesince '1. Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları' kongresi yapıldı. London İmperial Collage temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Djamgoz, "Modern dünyanın en ciddi sağlık sorunu kanserdir. Günümüzde kanseri tedavi edebilmek için birçok yöntem var. Bu konuları iki gün sürecek kongremizde ele alacağız." dedi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi ile London İmperial Collage Üniversitesince  '1. Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları' kongresi yapıldı. London İmperial Collage temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Djamgoz,  "Modern dünyanın en ciddi sağlık sorunu kanserdir.  Günümüzde kanseri tedavi edebilmek için birçok yöntem var. Bu konuları iki gün sürecek kongremizde ele alacağız." dedi. 

Harran Üniversitesi ile London İmperial Collage tarafından düzenlenen '1. Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları' kongresine Şanlıurfa Büyükşehir Başkan Vekili Ahmet İnan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci iştirak etti. Kongrede söz alan HRÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, "Kanser, sadece fiziksel değil, psikolojik ve toplumsal olarak da büyük etkiler yaratmaktadır. Kanserin tedavisinde araştırma ve geliştirme faaliyetleri çok önemlidir. AR-GE demek; laboratuvarlarda haftalarca, aylarca ve yıllarca sarf edilen emek demektir. Bu da kolay bir iş değildir. Üniversite olarak teknokent ve proje ofislerimiz ile AR-GE kültürünü çok daha ileriye taşımayı hedefliyoruz." dedi.  

Kongrede söz alan London İmperial Collage Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mustafa Djamgoz dünyadaki en ciddi sağlık sorunlarının başını kanserin çektiğini ifade ederek şunları söyledi: "Kanser, modern dünyanın en ciddi sağlık sorunları arasında yer almaktadır.  Günümüzde kanserin tedavi edilebilmesi için birçok yöntem var. Bu konuları iki gün sürecek kongremizde değerlendireceğiz." şeklinde konuştu. 

HRÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Koyuncu ise "2015 yılı içerisinde yaklaşık 9 milyon insan kanserden yaşamını yitirdi. Kanser nedeniyle meydana gelen ölüm vakaları, dünyadaki ölüm vakalarının 6'da 1'ini teşkil ediyor. Kanser dünyada ciddi bir sağlık sorunudur. En önemli ölüm nedenleri arasındadır. Kanserin tanı ve tedavisiyle ilgili yürütülecek her türlü çalışma altın değerindedir. Bu kongrede kanser ile ilgili yürütülen çalışmaları değerlendirmeyi hedefliyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Şanlıurfa Harran Üniversitesi London Imperial Collage kanser kongre