Dünyanın En Mucizevi Besini O!

TAKİP ET

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yılmaz'ı ziyaret eden İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ziyareti esnasında doğru beslenme ile ilgili bilgi verirken dünyadaki en sağlıklı besinin...

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yılmaz'ı ziyaret eden İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ziyareti esnasında doğru beslenme ile ilgili bilgi verirken dünyadaki en sağlıklı besinin 'Işkın' olduğunu açıkladı.

Ziyaret esnasında insan sağlığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Karatay, insan vücudu için en sağlıklı besinin yöresel tüketildiğinden dolayı fazla bilinmeyen ancak vücuda birçok önemli faydası olan 'Işkın' olduğunu söyledi. 

Işkın'ın yöresel bir besin olarak tüketildiğine ve sağlığa olan faydalarına değinen Prof. Dr. Karatay, Işkın'ı sık tüketmeleri hususunda vatandaşları uyardı. Yöresel olarak tüketilen Işkın'ı muz gibi soyduktan sonra yiyen Prof. Dr. Karatay, "Işkın, yumurta ile birlikte tüketildiğinde daha sağlıklı bir besindir. İçeriğinde antioksidan, C vitamini ve çeşitli vitaminler barındırmaktadır. Tam bir kalp dostudur. Işkın, aynı zamanda karaciğer, tiroit ve beyin içinde çok faydalı bir besindir. 

 

Elazığ Canan Karatay Işkın sağlık kalp vitamin