Dünyada Söylenen Sağlıklı Yaşam Yalanları

TAKİP ET

Etrafınızdaki herkesin sağlıklı yaşamla ilgili fikirleri vardır. Örneğin kimisi elma sirkesinden, detokstan, glutensiz besinlerden dem vururken, kimisi de mikro dalga fırının radyasyon yaydığından bahseder.

Etrafınızdaki herkesin sağlıklı yaşamla ilgili fikirleri vardır. Örneğin kimisi elma sirkesinden, detokstan, glutensiz besinlerden dem vururken, kimisi de mikro dalga fırının radyasyon yaydığından bahseder. Evin köşelerine konulan basit eşyaların negatif enerjiyi yok ettiğinden, bu sayede kendilerini fiziksel ve zihinsel olarak daha rahat hissettiğinden bahsedenlere bile sık rastlayabilirsiniz. İşte dünyada en sık söylenen sağlıklı yaşam yalanları:

Pembe Himalaya Tuzu Besleyicidir:

Pembe Himalaya tuzunun sağlıklı sofra tuzundan daha sağlıklı oldu iddia edilse de durum hiç de öyle değil. Pembe Himalaya tuzu yüksek oranda mineral içerse de sofra tuzu daha sağlıklıdır.

Lektin İçerikli Gıdalar

Fasulye gibi bir takım gıdalar lektin içermektedir. Ancak bu gıdaların sağlığa zararlı olduğunu söylemek yanlış olur.

Probiyotikler Her Şey mi?

Günümüzde probiyotiklerin sağlıklı ve verimli olduğuna yönelik iddialar çok sık dile getirilmektedir. Ancak probiyotiklerin bağışıklık sisteminin güçlenmesine hiçbir katkısı olmadığı gbi ruh halinizi düzelterek kendinizi iyi hissetmenizi de sağlamaz.

Kombucha (Kombu Çayı) İyileştirici mi?

 İçeriğinde aşırı miktarda probiyotik barındırmasına rağmen kombu çayının sağlığımıza katkıda bulunduğundan pek de bahsedilemez.

Terleme Önleyici Kanser Nedeni mi?

Terleme önleyici (antiperspirant) ürünlerin göğüs kanserine yol açtığından bahsedilse de bu konuyla ilgili yapılan araştırmalar durumun öyle olmadığını gösteriyor.

Doğal Şeker Hususu

 Her şeyin doğalı gibi şekerinde doğalının normal şekere göre sağlıklı olduğu dile getirilse de şekerin her türlüsü aynı kalori ve besleyici özelliğe sahiptir.

Elma Sirkesi Yaralı mı?

Salatalara lezzet katan elma sirkesinin reflüyü veya akneleri iyileştirici etkisi yoktur.

Detoks Yalanı

Vücudunuzun bir takım içeceklerle detoksa ihtiyacı yoktur. Çünkü vücudunuz kendi kendini detoks yapma özelliğine sahiptir.

Toksinler Terleyerek Atılır mı?

Toksinlerin vücuttan terleyerek atılması sadece bir efsanedir. Vücuttaki terleme olayı, vücuttaki ısı dengesini sağlar. Yani toksinlerin vücuttan terleme yoluyla atılması söz konusu değildir.

Mikrodalga Fırın Sağlığa Zararlı mı?

Mikrodalga fırınların kansere yol açtığı söylenemez. Ayrıca gıdalardaki faydalı besinleri yok ettiğinden de bahsedilemez. Mikrodalga fırının sağlığa zararı yoktur.

Meditasyon Rahatlatır mı?

Meditasyon her insanda rahatlatıcı etki yapmaz. Bazı insanlarda ışığa ve sese karşı duyarlılığı artırdığı gibi negatif duyguları deşifre ediyor.  

 

sağlıklı yaşam pembe himalaya tuzu lektin probiyotik meditasyon kombu çayı elma sirkesi son dakika haber