Dünya Merakla Bekliyordu! Tarihi Kudüs Oylamasında Hangi Ülke Ne Oy Verdi?

TAKİP ET

Türkiye ve Yemen'in ortak olarak Birleşmiş Milletlere sunduğu Kudüs tasarısının ardından Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen tarihi oylamada dünya Trump'ın tehditlerine adeta kafa tuttu. Kudüs tasarısı 9 ret, 128 kabul ve 35 çekimser oyla BM'de kabul edildi. Peki, tarihi oylamada hangi ülke ne oy kullandı?

Türkiye ve Yemen’in ortak olarak Birleşmiş Milletlere sunduğu Kudüs tasarısının ardından Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen tarihi oylamada dünya Trump’ın tehditlerine adeta kafa tuttu. Kudüs tasarısı 9 ret, 128 kabul ve 35 çekimser oyla BM’de kabul edildi. Peki, tarihi oylamada hangi ülke ne oy kullandı?

Türkiye ve Yemen’in ortaklaşa olarak BM’ye sunduğu Kudüs önerisi sonrasında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yapılan oylama sonucunda tasarının kabul edildiği öğrenildi. 

HANGİ ÜLKE NE OY KULLANDI?

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda gerçekleştirilen tarihi Kudüs oylamasında toplamda 128 oyla tasarının kabul edildiği öğrenilirken Türkiye’nin BM’den ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ün İsrail’in Başkenti olarak kabul edilmesi kararının ‘yasa dışı’ olarak kabul edilmesini istediği öğrenildi. 

ÇEKİMSER OY KULLANAN ÜLKELER

ABD’nin Kudüs oylamasında lehte oy kullanması durumunda ülkelerden finansal yardımı keseceği tehdidine rağmen Kudüs tasarısı 128 oyla kabul edildi. Alınan bilgilere göre, oylamada yaklaşık 35 ülke çekimser oy kullandı. Bu ülkelerin arasında Çekya, Kanada, Arjantin, Fiji, Güney Sudan, Romanya, Polonya, Uganda, Panama, Filipinler, Meksika ve Macaristan’ın yer aldığı belirtiliyor. Aynı zamanda ABD Başkanı Donald Trump’ın lehte oy kullanmaları durumunda finansal yardımı kesme tehdidinin oylamaya büyük etki ettiği de belirtiliyor. 

 

Dünya haberleri BM BM Genel Kurulu oylaması Kudüs oylaması Hangi ülke ne oy kullandı ABD Tehdit