Dünya Gündemi Isınıyor! Rusya'dan ABD'ye Açık Suriye Uyarısı

TAKİP ET

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan gelen son açıklamada, ABD ile Rusya'nın iletişim kanallarının açık olduğunu fakat ültimatom ve tehditlerin iki ülke arasındaki diyaloğa izin vermediğini belirterek ABD'ye yönelik olarak, 'Libya'daki gibi maceraya kalkışmayın.' dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan gelen son açıklamada, ABD ile Rusya’nın iletişim kanallarının açık olduğunu fakat ültimatom ve tehditlerin iki ülke arasındaki diyaloğa izin vermediğini belirterek ABD’ye yönelik olarak, ‘Libya’daki gibi maceraya kalkışmayın.’ dedi.

Son günlerde Suriye meselesi için tansiyonun yüksek olduğu Rusya ve ABD, sürekli güç gösterisinde bulunuyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın son attığı tweetler sonrasında Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan açıklama geldi. 

‘İLETİŞİM KANALLARI AÇIK’

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD ile Rusya’nın iletişim kanallarının açık olduğunu ancak bazı ültimatom ve tehditlerin bu iletişime izin vermediğini söyledi. ABD’den gelen tehditlerin iki ülke arasında diyaloğa izin vermediğini söyleyen Lavrov, Suriye konusunda ABD’yi açıkça uyardı.

‘MACERAYA KALKIŞMAYIN’

Lavrov, ABD’nin Suriye’de Libya’daki gibi maceraya kalkışmamasını söyleyerek açıkça uyarıda bulundu. Aynı zamanda Rus parlamenterler ABD tarafından getirilen yeni yaptırımlara tepki olarak, Amerikan mal ve hizmetlerinin Rusya’ya ithal edilmesini yasakladığını ve ekonomik ilişkilerin de daraltılmasına yönelik bir tasarı hazırladıklarını belirtmişti. 

Ayrıntılar Geliyor...

 

Dünya haberleri Rusya ABD Lavrov Suriye Uyarı