Düğün için gün sayan çiftleri üzen haber! Bilim Kurulu Üyesinden açıklama

TAKİP ET

Koronavirüs sebebiyle düğün tarihlerini askıya almak zorunda kalan çiftlere Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den önemli uyarılar geldi. 

Koronavirüs sebebiyle düğün tarihlerini askıya almak zorunda kalan çiftlere Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’den önemli uyarılar geldi. Virüs sebebiyle eskiden olduğu gibi kapalı mekanlarda ve kalabalık şekilde düğün yapılabilme olasılığının artık çok düşük olduğunu söyleyen Özlü, geleneksel düğün anlayışından vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni Formatlar Geliştirmek Gerekiyor

Sağlık Bakanlığı tarafından Bilim Kurulu Üyeleri arasında yer alan Prof. Dr. Tevfik Özlü, Hal TV’ye önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle düğün yapmak için bekleyen çiftleri ilgilendiren çok özel açıklamalar yapan Özlü, artık eskisi gibi kapalı mekanlarda, kalabalık olan ve sosyal mesafeyi korumadan düğün yapmanın mümkün olamayacağını belirtti. Bu süreçte yine düğünlerin yapılabileceğini ancak geleneksel düğün anlayışından vazgeçmek gerektiğini ifade etti. Düğün yapacak çiftlere bazı uyarılarda da bulunan Prof. Dr. Tevfik Özlü, yeni formatlar geliştirmek gerektiğini, açık alanlarda düğün yapılabileceğini, bunun için belediyelerin belli yerler ayırarak çiftlere yardımcı olabileceğini ve organizasyon şirketlerinin açık havadaki düğünlerle ilgili yeni formatlar geliştirebileceğini söyledi. 


Misafirler Davetiyelerle Bilgilendirilebilir

Koronavirüsten korunarak ve sosyal mesafeyi koruyarak açık alanda düğün yapma önerilerini sıralayan Özlü, düğünün nasıl olacağını, giriş-çıkış, takı merasimi, tebrik gibi işlemlerin nasıl yapılacağı hakkında misafirlerin daha önceden davetiyelerle bilgilendirilebileceğini dile getirdi. Bu sayede kalabalığın önlenebileceğini söyleyen Özlü, maske takarak, sosyal mesafe kurallarına uyarak ve hijyene dikkat ederek açık havada düğünlerin yapılmasının mümkün olacağını belirtti.
 

düğün tevfik özlü