Dudağında Yara Çıktı Sandı Ama Gerçek Şok Etti!

TAKİP ET

70 yaşındaki yaşlı bir adam dudağında çıkan yarayı uçuk sandığı için kendi kendine geçmesini bekledi ancak bir süre sonra durum rahatsız edici boyuta ulaşınca doktora gitti. Ardından dudak kanseri olduğunu öğrenince büyük şok yaşadı.

70 yaşındaki Yahya Gürel isimli yaşlı adam dudağında çıkan ve yara zannettiği küçük bir uçuk karşısında bir süre geçmediğini görünce eczaneye giderek merhem aldı. küçük bir uçuk olduğunu düşündüğü için doktora gitmeden kontrol altına alabileceğini düşündü. Ancak sonrasında yaranın geçmemesi ve giderek acılı bir hale gelmesi üzerine doktora gitmeye karar verdi. 

Doktora gittikten sonra ise korkunç gerçekle karşılaştı. Kulak Burun Boğaz Doktoru Doç. Dr. Zafer Çitçi tarafından gerçekleştirilen muayene sonrasında dudağında 2.5 santimetre büyüklüğünde bir tümör olduğu tespit edildi. küçük bir yarayken bir süre sonra alt dudak kanserine kadar dönüşen tümörün başka bölgelere sıçrama ihtiyacının olduğu öğrenildi. 

33 YIL BOYUNCA SİGARA KULLANDIĞINI ANLATTI

Yaranın geçmemesi ve giderek büyük bir hal almasının ardından panik yaşayan yaşlı adam doktora gittiği zaman korkunç gerçekle yüzleşti. Doktor dudağındaki kitlenin tümöre dönüştüğü ve dudak kanseri olduğunu söyledi. 

Gittikçe hızlı bir şekilde büyüyen kitlenin boyun bölgesine sıçrama ihtimali olduğu öğrenildi. Bunun üzerine acil ameliyata alınan yaşlı adamın 3 saat süren ciddi bir operasyon sonrasında kitleden kurtulduğu öğrenildi. Tedavisi hala devam eden adam ise 33 yıl boyunca aralıksız sigara içtiğini anlattı. Doktor sigara kullanımının dudak kanserini tetiklediğini anlattı. Yaşlı adamın sağlığına kavuştuğu ancak kontrollerine devam edeceği öğrenildi. 

yara dudak tümör sağlık