Dört Büyükler, UEFA Kararı İle Bir Alt Lige Düşebilir

TAKİP ET

Türk futbolunun uçurumdan yuvarlandığını ve şu an çukurda olduğunu dile getiren MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, 'Kulüplerimiz, UEFA tarafından belirlenen mali Fair Play kriterlerime uymuyor. Kulüplerimize, UEFA tarafından şimdilik Avrupa kupalarından men cezası veriliyor.

Türk futbolunun uçurumdan yuvarlandığını ve şu an çukurda olduğunu dile getiren MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, “Kulüplerimiz, UEFA tarafından belirlenen mali Fair Play kriterlerime uymuyor. Kulüplerimize, UEFA tarafından şimdilik Avrupa kupalarından men cezası veriliyor. Bu ceza ile sınırlı değil. Kulüplerimiz böyle devam ederse dört büyüklerin dahi puanı silinebilir. Hatta küme bile düşürülebilirler. UEFA şimdilik dengenin bozulmamasından taraf olsa da gidişat iyi değil.” dedi.  

Kulüplerimiz, Borç Batağı İçerisinde

Kulüplerimizin borç batağı içerisinde olduğuna değinen Sancaklı, “Ülkemizin en zengin ailelerinden olan Ali Koç, kulüp başkanlığı yapmaktadır. Ancak o dahi hiçbir müdahalede bulunamıyor. Borç 5 milyarı bulmuş. Yıllık faiz ise 1,5 milyar civarında. Kulüplerimizin böyle bir geliri olmadığından dolayı daha da batağa saplanıyor. UEFA, kulüplerin işin altından kalkamayarak İsviçre'den bütçe bildirdiğinin farkına varınca duruma müdahale etti. Mesela sen, 50 harcayabilirsin şeklinde müdahalede bulunuyor. Ali Koç'un kendi cebinden dahi oyuncu almasına müsaade etmiyor. Oyuncu alman için oyuncu satman gerekir diyebiliyor.” şeklinde konuştu.

Yöneticiler İhale Peşinde

Milletimizin Türk futbolunun ve milli takımın başarılı olmasını istediğini söyleyen Sancaklı, “Yöneticilerimiz, kulüplerini hep ikinci planda tutuyor. Öncelikleri ise güç savaşı. Kulüplerin adını kullanarak ihale kovalıyorlar. Yöneticilerimizin içerisinde bir tane dahi milli futbolcu bulunmuyor. Türk futbolunu bu şekilde asla kurtaramayız.” ifadelerine yer verdi.

5 Yıl Gerekli

Türk futbolunda her şeyin yolunda gitse de toparlanması için en az 5 yıla ihtiyaç olduğuna da değinen Sancaklı, “Türk futbolunun iyi bir seviyeye ulaşması için de 10 yıla ihtiyaç var. İyi bir program ve bilgili yöneticilerle bütün zorluklar aşılabilir. Aksi ofsayt, penaltı, ‘VAR’ tartışmaları ile milleti kandırmaktır. Türk futbolu bu haliyle devamlı geri gider.” dedi.

Spor Yasası Hazırlıyoruz

Türk futbolunu yuvarlandığı uçurumdan çıkarmak için kanun teklifi hazırladıklarına değinen Sancaklı, “O branşın içerisinden çıkan sporcular Federasyon Başkanı olabilecek. Kriterleri tutmayan kişi, milyarları da olsa federasyon başkanı olamayacak. Ayrıca federasyon başkanları yönetimlerinde %25 eski sporcu bulunduracak. Bu çürümüş sistem ile birlikte kafa yöneticilerde diskalifiye edilmeli.” şeklinde açıklamalarda bulundu.  

  

UEFA dört büyükler borç batağı fair play spor yasası