Doktorlar Bile İnanamadı: Karın Ağrısıyla Hastaneye Başvuran Hastanın Safra Kesesinden Çıkanlar Şok Etti!

TAKİP ET

Mersin'de doktorları bile hayrete düşüren bir olay yaşandı. Karın ağrısıyla hastaneye başvuran bir hastanın safra kesesinden çıkartılan 710 adet taş herkesi şok etti.

Mersin’de doktorları bile hayrete düşüren bir olay yaşandı. Karın ağrısıyla hastaneye başvuran bir hastanın safra kesesinden çıkartılan 710 adet taş herkesi şok etti.

Mersin’de bir şahıs karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayetleri üzerine özel bir hastaneye giderek şikayetlerini belirtti. Yapılan tetkikler sonucunda ameliyat edilmesine karar verilen şahsın safra kesesinden tam 710 adet taş çıkarıldığı öğrenildi.

DOKTORLAR BİLE ŞAŞIRDI

Hastanın şiddetli karın ağrısı ve kusma şikayetleri ile hastaneye başvurduğunu söyleyen ve operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Can Terzier ameliyat sonrasında yaptığı açıklamada, hastanın ameliyatının başarılı geçtiğini ve safra kesesinden toplam 710 tane taş çıkarıldığını söyledi. Normalde safra kesesinde bir ya da birkaç tane taş olabildiğini belirten Terzier, kendilerinin de bu duruma oldukça şaşkın olduklarını ancak hastanın gerçekleştirilen ameliyat sonrasında ileride yaşayabileceği kötü durumların da ortadan kalkmış olduğunu belirtti. Terzier, yapılan safra kesesi ameliyatlarında taş sayısının önemli olmadığını belirtse de hastada taş sayısı ne kadar artarsa ameliyatta görülebilecek risklerinde o kadar arttığını söyledi.

‘İLK DEFA BİR SAFRA KESESİNDE BU KADAR TAŞ GÖRDÜM’

Açıklamalarına devam eden Terzier yaşadığı şaşkınlığı da gizleyemedi. İlk defa bir hastanın safra kesesinde bu kadar taş gördüğünü söyleyen Terzier, hastanın safra kesesinden 710 adet taş çıktığında kendisinin de oldukça şaşırdığını belirtti. Diğer yandan Hatanın sağlık durumunun da gayet iyi olduğu bilgisini verdi.

 

sağlık haberleri Mersin karın ağrısı safra kesesi 710 taş doktorlar