Doğal Güzellik Önerileri

TAKİP ET

Güzellik denince akla ilk önce makyaj gelir. Aslında makyajdan önce cilt bakımı gelmelidir. Cildinize bakmazsanız ne kadar makyaj yaparsanız yapın güzelleşmeyecek, aksine daha kötüye gidecektir.

Makyaj ufak tefek kusurları kapatsa da, bakımsız ciltte pek de hoş durmayacaktır. Kısa zamanda cildinizi rahatlatıp uzun vadede güzelleştirecek pratik tüyoları sizler için araştırdık. İşte kısa zamanda pratik güzellik önerileri… 

EVDE DOĞAL GÜZELLİK ÖNERİLERİ

Banyo sırasında cildin kurumasını önlemek için gliserin ve vazelini karıştırıp banyo öncesinde tüm vücuda sürerseniz, banyo sonrasında cildin kurumasını engellemiş olursunuz. Nemli ve yumuşacık bir cilde kavuşmuş olacaksınız.
Küvetinizin içine fesleğen yaprakları ile süslerseniz, hem rahatlatıcı hem de oldukça dinlendirici bir banyo keyfi yapmış olursunuz.
Banyo yaparken mutlaka kese yapın. Ölü hücreleri temizlediğinizde kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz. Bunun için kese ya da vücut lifi kullanabilirsiniz.
Ölü hücrelerden kurtulmanın bir diğer yolu da peeling yapmaktır. Bunun için üretilen özel ürünlerden faydalanabilirsiniz. Yalnız kese kadar etkili olmayacaktır.
Cilt gözeneklerini sıkılaştırmak istiyorsanız, salatalığı rende yapın ve limon suyu ve nane yaprakları ile iyice karıştırın en son içerisine 3 damla kadar sirke ilave edin. Cildinize sürüp 10-15 dakika kadar bekleyip durulayabilirsiniz.
Cilt rengini açmak istiyorsanız aynı ölçüdeki zeytinyağı ve sirkeyi cildinize uygulayın ve en az 15 dakika boyunca bekleyin. 15 dakika sonra banyo yapabilirsiniz.
Diz ve direk bakımı için dirseklerinize limon sürün ve dizlerinize de ılık zeytinyağı sürün.
Cildinizin çatlamasını önlemek için aynı miktarda yeşil ve kırmızı mercimeği kırın. İçerisine süt ve portakal kabuğu rendesini ekleyip cildinize uygulayın. Bu karışımı özellikle kış aylarında cildinizi tamamen soğuya karşı koruyacaktır.
Eğer makyaj sütünüz bittiyse evde bulunan kutu sütü kullanabilirsiniz. Makyaj temizleme pamuğuna döktüğünüz sütü, yüzünüze sürebilirsiniz.
Cilt lekelerini temizlemek için taze nane yaprağı ile fesleğen yapraklarını ve 1 muzu iyice ezin. Bu malzemeleri iyice ezip karıştırdıktan sonra hem yüzünüze hem de boynunuza sürün.  Karışım yüzde tamamen kuruduktan sonra yüzünüzü durulayın.
Yumuşacık bir cilt için, taze bir avokadonun çekirdeğini çıkartıp kabuğunu soyduktan sonra meyveyi tüm vücudunuzda gezdirin. 20 dakika boyunca devam ettikten sonra duşa girin. Avokado meyvesi doğal bir nemlendirici olduğu için cildinizin ne kadar yumuşadığına şaşıracaksınız.
Kısa zamanda yüzünüzü canlandırmaya ihtiyacınız varsa, yumurtanın beyazını cildinize maske şeklinde yayın. İyice kuruyup cildiniz gerildikten sonra yüzünüzü ılık su ile durulayın.
Son olarak çillerden kurtulmak için küçük bir beyaz turpu rendeleyin ve en az 2 yemek kaşığı kadar turp suyu çıkarın. 2 yemek kaşığı kadar ayran ile karıştırıp cildinize uygulayın. Cildinizde bu karışımı en az 1 saat kadar bekletin ve sıcak su ile yüzünüzü yıkayın. Bu karışımı her gün yüzünüze uygulayın. Kısa zamanda etkisini göreceksiniz.

 

Doğal Güzellik Önerileri cilt güzellik sırları doğal güzellik sırları suna dumankaya güzellik sırları maskeler güzellik sırları evde doğal güzellik sırları ebru şallı basit güzellik sırları