Diyetinize Dahil Etmeniz Gereken 11 Sebze

TAKİP ET

Sebzeler diyetimizin vazgeçilmez bir parçasıdır. Ama bazıları var ki vücut sağlığı için son derece besleyici, genel sağlığımız için gerekli olan birçok vitamin ve mineral ile yüklüdür.

Bu sebzeler aynı zamanda vücudumuzu çeşitli hastalıklardan korunmasında yardımcı olan protein, lif ve antioksidanlar bakımından oldukça zengindir. İşte diyetinize mutlaka dahil etmeniz gereken o sebzeler…

BAL KABAĞI 

Bu turuncu sarı renkli sebze insan vücudu için gerekli olan hayati besinler ile yüklüdür. Bu sebze liflerle doludur. İçinde bol miktarda vitamin ve mineral bulunur. Ayrıca şaşırtıcı sarı renginden dolayı, göz sağlığı için önemli olan beta karoten içerir. C vitamini içerdiği için cildinizi sağlıklı tutar. İyi bir protein kaynağı olduğu için tohumları ile birlikte kabak yiyin.

BROKOLİ

Bu yeşil sebze oldukça besleyicidir. Brokoli, B 5, C ve A vitamini gibi önemli vitaminleri içerir, bu sebzeden çok miktarda lif alabilirsiniz. Günlük diyetinizde kullanmak için Brokoli ile lezzetli yemek tarifleri hazırlayın. Lezzetli yemekler hazırlarken fırında veya buharda pişirilmiş veya kavrulmuş olarak hazırlarsanız, besleyici özelliğinden tümüyle faydalanabilirsiniz. Bu müthiş sebze aynı zamanda potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum gibi çok sayıda mineral içerir. Brokoli de protein içeriği de yüksektir.

DOMATES

Bu kırmızı renkli sebzenin mutfağınızda birden fazla rolü vardır. Çiğ olduğunda salatalarınızda kullanabilirsiniz; Aksi takdirde yemek pişirmek istiyorsanız bunu tariflerinize ekleyebilirsiniz. Domates, temel olarak insan vücudu için önemli olan bir tür anti oksidan olan Lycopene bakımından zengindir. Anti oksidanlar, serbest radikallerle mücadele ederek, insan vücudundaki hücre hasarlarını onarır. Yani, her gün domates tüketirseniz, vücudunuzdaki yaşlanma belirtilerini önleyip, cildinizdeki kırışıklıkların görünümünü geciktirerek cildin yaşlanmasının önüne geçecektir.

ISPANAK

Ispanak yemekleri yemeyi seviyor musunuz? Cevabınız evet ise o zaman çok şanslısınız. Ispanağın besinlerle dolu olduğunu biliyor musunuz? A vitamini, K, vb. Gibi birçok vitamin içerir. A vitamini, sağlıklı ciltler ve iyi göz görme için önemlidir. Bu yağda çözünen vitamin, gözlerin Rod hücrelerini oluşturmasında önemli rol oynar. İnsan sağlığı üzerinde muazzam bir rolü olan magnezyum, potasyum, demir, kalsiyum gibi mineraller içerir.

KARNABAHAR

Karnabahar, çorba ya da fırınlanmış yemekler yapmak için kullanabileceğiniz mükemmel bir sebzedir veya sadece soslarınız da kullanabilirsiniz. Bu harika sebze insan vücudu için tamamen besleyicidir. K vitamini, B 6 ve C vitamini içerir. Her gün tüketebilirsiniz çünkü bu sebzeler insan vücudunda hücre büyümesi için önemli olan lif ve protein açısından zengindir. Karnabahar ayrıca magnezyum, potasyum vb. vitaminleri de barındırır.

PATLICAN

Patlıcan, farklı mutfaklardan farklı tariflerde yaygın olarak kullanılan bir diğer popüler sebzedir. Bu muhteşem sebze liflerle dolu ve nem içeriği yüksektir. Böylece en sevdiğiniz yemeklerde kullanabilirsiniz ya da salata yapmak için sadece kızartın. Bu sebze K vitamini, B5 ve C vitamini içerir. Patlıcan, potasyum, magnezyum gibi mineraller içerir.

HAVUÇ

Havuçlar, neredeyse her mevsimde bulunan toprakta yetişen kolay bulunan bir sebzedir. Bu turuncu renkli sebzede bol miktarda hayati besin bulunur. Havucun sarımsı turuncu rengi, göz sağlığı için oldukça önemli olan beta karoten adı verilen renklendirici bir maddeye bağlıdır.

KIRMIZIBİBER

Kırmızı Biber, hepimizin tariflerde kullandığı çok yaygın bir sebzedir. Salatalarınızda veya soslarınızda kullanabilirsiniz. Bu muhteşem sebze vücut sisteminizi sağlıklı tutan lif ile yüklüdür. Sadece bu değil, kırmızı dolmalık biber A, C, E ve K gibi önemli vitaminler içerir. Bu müthiş sebze Potasyum ile zenginleştirilmiştir. Yani, bu sebzenin tüm faydalarını elde etmek istiyorsanız, tariflerinizde yer vermeye çalışın.

KABAK

Kabak, potasyum, magnezyum ve demir gibi birçok mineral bakımından zengindir. Bu mükemmel sebze, sağlıklı sistem ve vücut sağlığı için önemli olan yüksek lif içeriğine sahiptir. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için çok önemli olan B5 vitamini, A ve C vitamini ile yüklüdür. Kabak, kemik sağlığı için çok önemli olan protein ile zenginleştirilmiştir.

SALATALIK

Bu sebzeden faydalanmak için salatalarınızda ve diğer tariflerinizde salatalık kullanmaya özen gösterin. Bu popüler sebze, insan büyümesinin makro elementi olan magnezyum ve potasyum gibi minerallerle yüklüdür. Sadece bu değil, aynı zamanda değerli vitamin içerdiğini biliyor musunuz? Salatalık, C, K ve A gibi vitaminler içerir ve bu da birçok hastalığın önlenmesine yardımcı olur.

KIRMIZI SOĞAN

Kırmızı Soğan, salatalarınızı ve diğer hazır yemeklerinizi, sadece sağlıklı değil, aynı zamanda çok lezzetli bir hale getiren bir sebzedir. Sağlığımız için faydalı olan kırmızı soğan da B 6 ve C vitaminleri mevcuttur. Kırmızı Soğan, lif içeriği bakımından zengindir ve bu da onu daha sağlıklı bir sebze haline getiriyor.

 

diyetinize dahil etmeniz gereken 11 sebze sağlıklı sebzeler sağlıklı sebze yemekleri sağlıklı besinler listesi enginar