Dişlerin Düşmanı Kürdandan Uzak Durun

TAKİP ET

Diş Hekimi Şiar Atmaca, 'Üretimi standart yapılan kürdanların dişlerde ki aralıklarla hiçbir uygunluğu yoktur.

Diş Hekimi Şiar Atmaca, “Üretimi standart yapılan kürdanların dişlerde ki aralıklarla hiçbir uygunluğu yoktur. Diş temizliğinin kürdanla yapıldığı sanılsa da bu temizlik esnasında diş etleri çekilerek zamanla kanamaya ve çekilmeye başladığı gibi bu iki etkene bağlı olarak oluşabilecek kemik kaybı dişlerde sallanmaya yol açabilir. Vatandaşlarımız, kürdanı çok zor durumda kalmadıkça kullanmamalıdır. Kürdanın çok sık kullanılması ise anormal bir davranıştır.” ifadelerine yer verdi.

Çok Sık Kürdan Kullanıyorsanız

Ülkemizde kürdanla diş temizleme alışkanlığının oldukça yaygın ve yanlış bir davranış şekli olduğuna değinen Diş Hekimi Şiar Atmaca, “Kürdan, kullanım esnasında kırılırsa arada kalan parça dişeti iltihaplanmalarında ki en önemli nedenler arasındadır. Vatandaşlarımız, kürdan kullanmaktan kesinlikle uzak dudurmalıdır. Kürdana karşı bir bağımlılık varsa diş hekimine mutlaka müracaat etmek gerekir.” şeklinde konuştu.

Diş İpi Alışkanlık Haline Gelmeli

Sadece diş fırçalamanın ağızda hijyen için yeterli olmayacağını söyleyen Diş Hekimi Şiar Atmaca, “Dişler doğru fırçalansa dahi hijyen sadece dişlerin açıkta kalan kısımlarında sağlanır. Diş aralıklarının temizlenmesi için mutlaka ara yüz fırçası ya da diş ipi kullanılmalıdır. Diş aralarının temizlenmesi gibi bir alışkanlık toplumumuzda pek fazla yaygın olmadığından ara yüz çürüklerine ve diş eti rahatsızlıklarına çok sık rastlanmaktadır. Diş hekimi ile işbirliği içerisinde düzenli kontroller ile sağlıklı ağız ve dişlere sahip olunabilir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

kürdan diş diş eti Şiar Atmaca diş ipi