DİSK'ten asgari ücret zammına tepki! 

TAKİP ET

Bugün açıklanan asgari ücreti yetersiz bulan DİSK, açıklanan zam miktarına tepki gösterdi. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu'ndan konuyla ilgili sert bir açıklama geldi.

Bugün açıklanan asgari ücreti yetersiz bulan DİSK, belirlenen zam miktarına tepki gösterdi. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu’ndan konuyla ilgili sert bir açıklama geldi. 2.825 TL olarak belirlenen asgari ücretin kabul edilemez olduğunu söyleyen Çerkezoğlu, ‘Bilin ki bu hesap burada bitmez’ dedi. İşte DİSK’ten asgari ücret zammına gelen tepki ve açıklamayla ilgili tüm detaylar…

DİSK Başkanı’ndan Asgari Ücret Zammına Tepki

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un 2021 yılı asgari ücret tutarını açıkladığı esnada Kadıköy Meydanı’nda asgari ücretle ilgili açıklama yapan DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin 2.825 TL olarak belirlenmesine tepki gösterdi. Bu kararla işçi sınıfının bir kez daha yok sayıldığını söyleyen Çerkezoğlu, işçilerin bir kez daha sefalete mahkum edildiğini belirtti ve ‘Bu mu adaletiniz, bu mu ülkenin tüm değerlerini üreten işçiye emekçiye reva gördüğünüz asgari ücret?’ diyerek bu durumun asla kabul edilemez olduğunu ifade etti.


‘Bu Hesap Burada Bitmez’

1 Ocak tarihinde itibaren başta asgari ücret ve civarında ücret alan 10 milyon işçi ve aileleri olmak üzere sendikalı veya sendikasız olan tüm işçilerle beraber 2021 asgari ücretini değiştirmek, yükseltmek ve insan onuruna yaraşır bir düzeye getirebilmek için mücadeleye devam edeceklerini aktaran DİSK Başkanı, ‘Bilin ki bu hesap burada bitmez’ diyerek karara tepkisini dile getirdi. 

DİSK’in Asgari Ücret İçin Önerisi Ne Kadardı?

2021 asgari ücreti için önerisini açıklayan DİSK, ilk olarak asgari ücretin tümüyle vergi dışı bırakılması gerektiğini belirtmişti. Tüm kesinti yükünün Hazine tarafından karşılanması gerektiği ve 2021 yılında asgari ücretin 3.800 TL olması gerektiği vurgulanmıştı. 
 

asgari ücret arzu çerkezoğlu disk zam