Dışişleri Bakanlığı'ndan KKTC'ye Düşen Füzeyle İlgili Açıklama

TAKİP ET

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa ve Girne arasında bulunan Taşkent köyü civarına düşen füzeyle ilgili Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy tarafından yapılan açıklamada KKTC makamlarının olayı BM ve ilgili ülkelerin dikkatine getirdiği ve KKTC hükümeti tarafından yapılan bu girişimleri Türkiye'nin desteklediği ifadelerine yer verildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa ve Girne arasında bulunan Taşkent köyü civarına düşen füzeyle ilgili Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy tarafından yapılan açıklamada KKTC makamlarının olayı BM ve ilgili ülkelerin dikkatine getirdiği ve KKTC hükümeti tarafından yapılan bu girişimleri Türkiye’nin desteklediği ifadelerine yer verildi.

Düşen füzenin ardından meydana gelen patlama ve yangında can ve mal kaybı yaşanmadığına değinen Sözcü Aksoy, “Öncelikle KKTC hükümetine ve halkına geçmiş olsun. Yaşanan bu üzücü olay, KKTC makamlarınca BM ve ilgili ülkelerin dikkatine getirilmekte, KKTC hükümetinin bu girişimlerini ülkemiz desteklemektedir.” dedi.  

Taşkent köyü cvarına düşen cismin S – 200 füzesinin bir parçası olduğunu söyleyen KKTC Başbakanı Ersin Tatar, “KKTC topraklarına düşen cismin, İsrail ve Suriye arasında yaşanan gerginlik esnasında Şam yönetiminin kontrolünde bulunan füze savunma sisteminden ateşlendiği ve yanlışlıkla topraklarımıza düştüğü düşünülmektedir.” şeklinde konuştu.

Düşen cisimde zehirli gaz veya kimyasal madde bulunduğuna yönelik söylentiler hakkında da açıklama yapan Başbakan Ersin Tatar, “Topraklarımıza düşen cisimde yapılan incelemeler neticesinde herhangi bir zehirli gaz veya kimyasal maddeye rastlanmamıştır. Bu husus, Genelkurmay Başkanlığımızca da doğrulanmıştır.” ifadelerine yer verdi.   

KKTC S-200 Taşkent köyü BM Dışişleri Bakanlığı son dakika haber