Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Rıza Zarrab Notası! Bilgi İsteniyor

TAKİP ET

ABD'de tutuklu olarak bulunan ancak 5 gündür kendisinden haber alınamadığı iddia edilen Reza Zarrab hakkında Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye nota gönderildiği öğrenildi. Reza Zarrab'ın durumuyla ilgili bilgi istenirken Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünden gelen açıklamada, ABD'li makamlardan Zarrab hakkında bilgi istendiği ancak halen bir yanıt alamadıklarını belirtti.

ABD’de tutuklu olarak bulunan ancak 5 gündür kendisinden haber alınamadığı iddia edilen Reza Zarrab hakkında Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’ye nota gönderildiği öğrenildi. Reza Zarrab’ın durumuyla ilgili bilgi istenirken Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünden gelen açıklamada, ABD’li makamlardan Zarrab hakkında bilgi istendiği ancak halen bir yanıt alamadıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’ye Reza Zarrab’ın durumu hakkında nota gönderildiği öğrenildi. Zarrab’ın durumuyla ilgili bilgi istendiği belirtilirken Türkiye tarafından Washington yönetimine nota verildiği belirtildi.

5 GÜNDÜR HABER ALINAMIYORDU

Kısa bir süre önce ABD’de tutuklu bulunan Reza Zarrab hakkında tahliye edildiği iddiaları çıkmıştı. Son olarak da Zarrab’tan 5 gündür bir haber alınamadığı iddiaları ortaya atılmıştı. Zarrab hakkındaki belirsizlikler sürerken Türkiye’den Zarrab’ın durumu hakkında Washington yönetimine bir nota gönderdiği öğrenildi.

RESMEN BİLGİ TALEBİNDE BULUNULDU

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’nın bir süre önce yaptığı açıklamada ise Washington Büyükelçiliği tarafından ABD’deki ilgili makamlara Reza Zarrab’ın durumuyla ilgili bilgi isteğini bildirdiği ancak ABD’den konuyla ilgili henüz bir bilgi verilmediği belirtildi. 

MİAMİ’DE GÖZALTINA ALINMIŞTI

İran asıllı olan iş adamı Reza Zarrab, İran’a yönelik olarak gerçekleştirdiği yaptırımlardan kaçınmak için İran hükümeti ile diğer kuruşların kurduğu mekanizmanın bir parçası olmak suçundan ABD’nin Miami kentinde yakalanarak gözaltına alınmıştı. Henüz Reza Zarrab’ın nerede tutuklu olarak tutulduğuna dair net bir bilgi verilmediği açıklandı.

 

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ABD Nota Washington Reza Zarrab Bilgi istendi Bilgi talebi