Dışişleri Bakanlığı: Türk balıkçı teknesine ateş açılmasını kınıyoruz

TAKİP ET

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Suriye rejimi güvenlik güçleri tarafından uluslararası sularda seyir halindeki bir Türk balıkçı teknesine ateş açılmasını şiddetle kınamıştır.

Bilgiç, Suriye rejimi güvenlik güçlerine ait iki gemi tarafından dün uluslararası sularda seyir halinde olan Mahmutcan-1 adlı Türk balıkçı teknesine ateş açılmasının gerçekleştiğini ve bu saldırı sonucunda iki balıkçının hafif şekilde yaralandığını ve teknede maddi zararın meydana geldiğini belirtmiştir. Bu olayın ardından, uluslararası sularda meydana gelen ve Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturulan bu üzücü olayın tüm ayrıntılarıyla takipçisi olacaklarını vurgulamıştır. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Suriye rejiminin bu tür saldırılarını kabul edilemez bir şekilde değerlendirmekte ve uluslararası hukuka aykırı olarak görmektedir.

Bilgiç, “Adana Karataş limanından denize açılan Mahmutcan-1 adlı Türk balıkçı teknesine uluslararası sularda seyrederken Suriye rejimi güvenlik güçlerine ait iki gemi tarafından dün ateş açılmasını ve bu şekilde iki balıkçımızın hafif şekilde yaralanması ve teknede maddi zarara sebebiyet verilmesini kınıyoruz. Uluslararası sularda meydana gelen ve Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasına konu olan bu müessif hadisenin takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz” şeklinde konuştu.