Dışişleri Bakanlığı Tatbikattaki Atatürk ve Erdoğan Skandalına Sert Çıktı: "Ahlaksızlık"

TAKİP ET

Norveç'teki NATO tatbikatında gerçekleşen skandal olaya Dışişleri Bakanlığı sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı yaşanan skandalla ilgili yaptığı açıklamada, yapılanın oldukça esef verici, gayrı ahlaki ve kabul edilemez olduğunu belirtti.

Norveç’teki NATO tatbikatında gerçekleşen skandal olaya Dışişleri Bakanlığı sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı yaşanan skandalla ilgili yaptığı açıklamada, yapılanın oldukça esef verici, gayrı ahlaki ve kabul edilemez olduğunu belirtti.

Norveç’te yapılan NATO tatbikatında meydana gelen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef alındığı skandal olayla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, olayın oldukça esef verici ve gayrı ahlaki bir durum olduğunu ve asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

‘KABUL EDİLEMEZ’ 

Meydana gelen büyük skandal sonrasında NATO ve Norveç’ten üst üste özürler gelmiş ve söz konusu skandala neden olan subay NATO ordusundan atılmıştı. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’ndan da oldukça sert bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adının geçtiği ve spekülasyon yaratılmaya çalışıldığı olayın asla kabul edilemez olduğunu belirterek gayrı ahlaki bir durum olduğunu belirtti.

‘FAİLLER HAKKINDA GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAK’

Yaşanan skandal sonrasında Türkiye’nin NATO tatbikatında yer alan 40 askerini geri çektiği ve NATO ile Norveç’e yaşanan hadiseden duyulan rahatsızlığı belirttiklerini açıklayan Dışişleri Bakanlığı, yaşanan bu hadiseye sebep olan ve Atatürk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef haline getirmeye çalışan failler hakkında gerekli cezai işlemlerin yapılıp yapılmayacağının yakından takip edileceğini de belirtti.

 

Norveçteki skandal Atatürk Cumhurbaşkanı Erdoğan Dışişleri Bakanlığının açıklaması Sert açıklama NATO