Diş Beyazlatan 8 Doğal Formül

TAKİP ET

Herkes dişlerinin inci gibi beyaz olup parlamasını ister. Peki diş nasıl beyazlatılır?

Diş sararması oluşumunda yeme alışkınlıklarımızı gözden geçirmeniz gerekir. Çok yağlı, asitli, sindirimi zor yiyecekler dişleri daha çok yıpratabilir. Özellikle şekerli gıdalar yenildiğinde ağız hijyenine daha çok dikkat edilmelidir. Çok sararmış dişlerin klinikte temizlenmesi daha doğru olacaktır. Hafif sararmış dişlerin beyazlayıp parlaması için evde kolayca uygulayabileceğiniz formüller yazımızda…

Tuz ve karbonat 

Geçmiş zamanlardan bu yana tuz, diş hijyeni olarak kullanılır. Negatif iyon yayan tuz diş temizliğinde etkilidir. Tuzlu su bakterileri yok etmesi ve grip gibi virüslerin boğazı tahriş etmesini bile büyük oranda geçirir. Dişe tuz uygularken çok fazla bastırılmaması gerekir. Tuz ve karbonat ikilisi, müthiş bir beyazlatıcıdır ancak ikisi de toz formunda olduğu için erimelerini sağlamak için birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Parmaklarınızla veya diş fırçasıyla karışımı uygulayabilirsiniz. Birkaç dakika fırçaladıktan sonra bol su ile temizleyin. 

Muz kabuğu

Muzu yedikten sonra muz kabuğunu atmayın. Kabuğun içinde bulunan beyaz yapı dişlerin renginin açılmasını sağlayıp, dişleri parlak gösterir. Muz kabuğunun iç tarafını dişlerinize dayayın ve yavaşça sürtün. Diş beyazlamasına yardımcı olacaktır.

Çilek

Çilek, plak oluşumunu önleyen malik asit ( beyaz, kristal yapılı, katı asit) içeriyor. Ayrıca lif bakımından oldukça zengin olan çilek, ağzın içini temizler, zararlı bakterileri yok eder. Püre haline getirdiğiniz çileği diş fırçasıyla uygulayın. Haftada 2 sefer uygulayabilirsiniz.

Elma suyu ve sirkesi

Küçük bir elmayı rendeleyip suyunu sıkın. Elma suyuna çeyrek çay kaşığı tuz, birkaç damla elma sirkesi koyun ve karıştırın. Yemeklerden sonra dişinizi elma suyu karışımıyla fırçalayın. Yöntemi en az 21 gün uyguladığınızda dişlerinizde belirgin bir fark göreceksiniz.

Havuç

Lifli yapıya ve A vitaminine sahip olan havuç, diş beyazlatmada oldukça etkilidir. Havucu rendeleyip içine 1-2 damla zeytinyağı ve elma sirkesi ekleyin. Diş macunu olarak kullanacağınız karışımla dişleriniz parlak ve beyaz görünüme kavuşacaktır.

Salatalık

Salatalık lif ve bol miktarda su barındırır. Bu özelliğiyle diş etlerindeki problemlere iyi geldiği görülmüştür. Bir salatalığı dilimlere ayırdıktan sonra dişlerinize sürmelisiniz, biraz karbonat veya tuz ile de etkisini arttırabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi antimikrobiyal özelliğe sahiptir. Dişlerinize 15 dakika boyunca bir kaşık kadar hindistan cevizi yağı sürün ve bekleyin. Ardından diş fırçası ve az miktarda macun ile dişlerinizi fırçalayıp temizleyin. Çoğu kişi hindistan cevizi mucizesize inanamaz, ama denediğinizde sizde farkı göreceksiniz.

Limon ve portakal kabuğu

Limon ve portakal bedeniniz için son derece sağlıklı ama asit içeriği nedeniyle diş minesini yıpratabilir. Limon veya portakal kabuğunu dişlerinize nazikçe sürün ve daha sonra durulayın. Kötü nefesi ortadan kaldırır ve bakterileri yok eder.

diş beyazlatma doğal diş beyazlatma yöntemleri anında diş beyazlatma evde 1 günde diş beyazlatma evde evde diş beyazlatma yöntemleri nelerdir diş beyazlatma evde diş beyazlatma evde nasıl yapılır diş beyazlatma evde nasıl yap