Dikkat! O Şehirler İçin Kırmızı Alarm Verildi!

TAKİP ET

Kış kendisini göstermeye başlamışken meteoroji tarafından ölçümler yapıldı. Bu süreç içerisinde 5 il için kırmızı alarm verildi.

Kış kendisini göstermeye başlamışken meteoroji tarafından ölçümler yapıldı. Bu süreç içerisinde 5 il için kırmızı alarm verildi. 

Kış ayları gelmişken Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Bunun üzerine Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman illeri için yoğun sis görüldüğü gerekçesi ile uyarı yapıldı. Yola çıkacak olan vatandaşların sis konusunda dikkatli olmaları gerektiği özellikle belirtildi. Bunun üzerine meteoroloji hava durumu hakkında açıklamalarda bulundu. 

Hava sıcaklıkları konusunda ise önemli bir değişiklik yaşanmasının beklenmediği dile getirildi. Bunun üzerine rüzgarlı bir havanın beklendiği dile getirildi. Vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda önemli uyarılar yapıldı. 

SİS OLUŞUMUNA KARŞI DİKKATLİ OLUN

Kış aylarının vazgeçilmezi sisin yakın zaman içerisinde tüm ülkeyi etkisi altına alması bekleniyor. Ancak yoğun bir sis yaşanma tehlikesine karşı yola çıkacak, araç kullanacak kişilere bir uyarı yapıldı. Bu uyarı çerçevesinde 5 ilde rüzgarlarında kuvvetli bir şekilde eseceği belirtildi. Bunun ardından ulaşımda ve görüş açısından da birtakım zorlukların yaşanması bekleniyor. Özellikle sisin gece ve sabah saatlerinde pus şeklinde beklenmesinden dolayı olumsuz durumların yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin alınması gerektiği özellikle belirtildi. Sabah saatlerinde hafif yağmurlu geçmesi de bekleniyor. 

meteoroloji 5 şehir uyarı