Dikkat! Metrobüse Binerken Verem Olmayın!

TAKİP ET

Uzmanlar metrobüs, otobüs ve uçak gibi alanlarda kalabalıktan dolayı halk arasında ince hastalık olarak bilinen veremin bulaşabileceği belirtildi.

Uzman doktorlar bulaşıcı hastalıklar konusunda vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Bu süreçte toplu taşıma araçlarında hastalıkların çok daha hızlı bir şekilde yayıldığı ifade ediliyor. Grip sezonu açılmışken insanların son derece yakın temasta bulunduğu toplu taşıma araçları içerisinde hızla yayılabileceği belirtiliyor. Bunun üzerine uzmanlar metrobüs gibi çok kalabalık toplu ulaşım araçlarında tehlikeli olan verem hastalığının da bulaşabileceği ifade ediliyor. 

Tüberküloz, bir anlamda halk arasında bilinen adıyla verem sinsice ilerleyen son derece  ciddi bir hastalık olarak biliniyor. Kişinin vücudunun en savunmasız olduğu anı kovalayan hastalık anında ortaya çıkabildiği gibi vücuda yerleşerek 10 yıl sonra da aniden ortaya çıkabiliyor. Mikrop vücuda yerleştikten sonra uzun süre vücutta yaşıyor. 

METROBÜS VEREM MİKROBU İÇİN SON DERECE UYGUN BİR YER

Doç. Dr. Serdar Kalemci verem mikrobu hakkında birtakım açıklamalarda bulundu. Son yıllarda verem hastalığına yakalanan kişi sayısının giderek artması tartışmaları beraberinde getirdi. Bunun üzerine güneş ışığının verem mikrobunu kısa sürede öldürdüğü öğrenildi. 

Metrobüs, uçak, otobüs gibi kalabalık yerlerde verem mikrobunun yayılması son derece kolaydır. Ülkemizde ince hastalık olarak da bilinmesi sebebiyle solunum yoluyla çok kısa sürede bulaşmaktadır. yıkanmayan eller, toplu taşımada öksüren hapşıran insanların varlığı hastalığın hızlı bir şekilde yayılmasını sağlamaktadır. Bu konuda hijyene önem vermek, el temizliği sağlamak ve bağışıklığı güçlendirici besinler kullanmak son derece önemlidir. 

metrobüs sağlık verem