Dikkat! Eşiniz Bile Olsa Bunu Yaparsanız Cezaevine Gireceksiniz

TAKİP ET

Bursa'da karısının ısrarı üzerine TOKİ'den daire alan ve bu dairenin taksidini ödeyemeyen adam, eşinin kolunda bulunan 3 adet altın bileziği penseyle keserek el koydu. Bunun üzerine hakkında soruşturma başlatılan adamın eşi yargılama sırasında şikayetinden vazgeçti ancak Adam buna rağmen gasp suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Adamın aldığı ceza Yargıtay ceza Genel Kurulu tarafından da onandı. Buna göre oy çokluğu ile alınan karar emsal kabul edilecek ve karısının rızası olmadan Ziynet eşyasına el koyup konut kredisi ödeyen koca yağma suçundan yargılanabilecek.

Bursa'da karısının ısrarı üzerine TOKİ'den daire alan ve bu dairenin taksidini ödeyemeyen adam, eşinin kolunda bulunan 3 adet altın bileziği penseyle keserek el koydu. Bunun üzerine hakkında soruşturma başlatılan adamın eşi yargılama sırasında şikayetinden vazgeçti ancak Adam buna rağmen gasp suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Adamın aldığı ceza Yargıtay ceza Genel Kurulu tarafından da onandı.  Buna göre oy çokluğu ile alınan karar emsal kabul edilecek ve karısının rızası olmadan Ziynet eşyasına el koyup konut kredisi ödeyen koca yağma suçundan yargılanabilecek. 

Yargıtay ceza kurulu karısının Kolundaki bileziklere ev taksitini ödeyemeyince istemesine rağmen vermediği için zorla pense ile kesip olan kocanın eyleminin gasp suçunu oluşturduğu ne karar verdi. Olay Yargıtay üyeleri arasında bile fikir ayrılığına neden olurken 19 Ocak 2010 yılında Bursa'nın Yenişehir ilçesinde yaşandı. 

EV TAKSİDİNİ ÖDEYEMEYİNCE ZORLA ALDI
İddiaya göre 20yıllık evli olan bir kişi karısının ısrarı üzerine toplu konut İdaresi'nden daire satın aldı.  Dairenin taksidini ödemekte zorlanan koca karısından Kolundaki bilezikleri ve boynundaki kolyeyi istedi.  Fakat genç kadın Ziynet eşyalarını vermek istemeyince Olanlar oldu. Adam taksit günü geçmesine rağmen parayı ödeyemeyince karısını ölümle tehdit ederek pense ile Kolundaki 3 adet bileziği keserek aldı. Karısının boynunda bulunan kolyeyi de alan adam eşine şikayeti üzerine gözaltına alındı.  kadın ise Yenişehir Devlet Hastanesi'nde basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek nitelikte boynunda 3 adet sağ el bileğinde ise 2 adet yüzeysel kırıklar belirlendi.  Yenişehir Sulh Ceza Mahkemesi tarafından şüpheli koca hakkında basit yaralama suçundan dava açıldı. Daha sonra bu mahkeme görevsizlik kararı vererek dosyayı Bursa 2 Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Mahkemeye kocanın gaz suçunu işlediğine karar vererek sanık kocayı 5 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Temyiz edilen kararı Yargıtay 6 Ceza Dairesi de onadı.

 

bursa yenişehir koca gasp emsal karar