Dikkat! Çocuğunuzun Sosyal Fobisi Olabilir

TAKİP ET

Küçük yaşlarda ortaya çıkan sosyal fobi ilerleyerek çocukların okulda başarısız olmasına sebep olduğu için ebeveynlerin dikkatli olmaları gerekiyor.

Küçük yaşlarda ortaya çıkan sosyal fobi ilerleyerek çocukların okulda başarısız olmasına sebep olduğu için ebeveynlerin dikkatli olmaları gerekiyor. 

Psikiyatri uzmanları tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında sosyal ortamlarda sorun yaşayan çocukların sayısının giderek arttığı öğrenildi. Sosyal fobi olarak bilinen bu sorunun ardından genellikle korku, eleştirilme endişesi, küçük düşme korkusu gibi çeşitli sorunlar ortaya çıkıyor. 

Kişinin kalabalık ortamlarda kendisini güvende hissetmediği için yaşanan panik ve endişenin zaman içerisinde hareketlere ve davranışlara da yansıdığı dile getiriliyor. Kişi zaman içerisinde sosyal ortamlara girmekten kaçınacağı için içine kapanık asosyal biri haline gelebilir. Bu durum kişilerin mesleki ve ailevi hayatını da olumsuz etkilediği için uzmanlar konu hakkında uyarılarda bulunuyorlar. 

ÇOCUKLARDA SOSYAL FOBİ OKUL HAYATI İÇİN TEHLİKELİ

Çocuk yaşta başlayan sosyal fobinin nedenlerinin çok daha ciddi olabileceği bu konuda mutlaka gerekli tedbirlerin alınması gerektiği ifade ediliyor. Okul başarısını etkileyen sosyal fobi ile birlikte bazı çocuklar okulu bırakmak isteyebilirler. - Okuldan küçük yaşta uzaklaşan çocuklar için yeniden okula adapte olmak zor olabilir. Sosyal fobi görülme oranının son zamanlarda giderek arttığı öğrenildi. Bu sebeple küçük yaşlarda fark edilen sorunlara aile ve terapistler tarafından yapılacak erken müdahale sorunların daha hızlı bir şekilde çözülmesini sağlar. Okula gitmek istemeyen çocukların mutlaka yumuşak bir dille ve tavırla sorgulanması gerekir. 

sosyal fobi çocuklar okul hayatı