Dikkat! Bu Meyve Öldürüyor, Sakın Fazla Kaçırmayın

TAKİP ET

Endonezya'da bir kişi aşırı derecede duryan meyvesi tükettiği için öldü. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada yarım kilodan fazla duryan tüketiminin Kan basıncının yükselmesine ve ölüme neden olduğu belirtildi.

Kompas gazetesinde yer alan bir habere göre Endonezya'da Tangerang Bölgesi'nde yaşayan 53 yaşındaki bir kişi sürücüsü olduğu minibüsün içerisinde ölü bulundu. Alınan bilgiye göre yüksek tansiyon hastası olan kişilik yarım kilodan fazla duryan meyvesi tüketti ve bu nedenle Damarlarında oluşan yırtılma sonucu hayatını kaybetti. Uzmanlar yarım kilodan fazla Duryan meyvesi tüketilmesinin Kan basıncının yükselmesine ve ölümlere neden olduğunu açıkladı.

DURYAN MEYVESİ NEDİR, FAYDALARI NELERDİR?

Meyveleri ünlü Kralı olarak güneydoğu Asya ülkelerinde ünlü olan duryan meyvesi bazı bölgelerde cennet ve cehennem meyvesi olarak da adlandırılıyor. Dikenli bir kabuğu olan meyve kötü kokusu nedeni ile cehenneme tadı ve faydaları nedeni ile de cennete benzetiliyor. Güneydoğu Asya ülkelerinden bazıları kötü kokusu nedeni ile bu meyveyi kamusal alanlara toplu taşıma araçlarına ve havalimanlarına sokulmasına izin vermiyor. Kapalı ortamlarda bu meyvenin tüketilmesi ya da bulundurulması durumlarında kokusu 3 güne kadar çıkmıyor.

 

duryan meyvesi nedir duryan meyvesinin faydaları cennet cehennem meyvesi