Dikkat Başınıza Gelmesin! Çiğ Deniz Ürünü Yedi, Eli Kesildi

TAKİP ET

Güney Kore'de bir vatandaş 7 hiç iyi deniz ürünleri nedeniyle kalktığı bir tür enfeksiyon nedeniyle elini kaybetti.

Güney Kore'de bir vatandaş 7 hiç iyi deniz ürünleri nedeniyle kalktığı bir tür enfeksiyon nedeniyle elini kaybetti.

Güney Kore'de yaşayan 71 yaşındaki adam, çiğ deniz Ürünün tüketilmesi nedeniyle bir tür enfeksiyon kaptı.  Talihsiz adamın Captiva et yiyen bakteri nedeniyle elini kaybettiği belirtildi. 

AĞRILARI ARTINCA HASTANENİN YOLUNU TUTTU
Bu haftanın Başından geçenleri The New England Journal of Medicine sayfasını taşıdı.  Tip 2 diyabet ve Hipertansiyon hastası olduğu öğrenilen hasta çiğ Deniz ürünü Yedikten 12 saat sonra elinde bir ağrı hissetti. Talihsiz adamın ağrıları uzun süre geçmeyince hastaneye başvurduğu ve adamın et yiyen bakteri yaptığının tespit edildiği belirtildi.

ELİNİ KESTİLER
Hastanın tedavisini yapan Chonbuk National University Medical School'dan Dr. Karen Wong, hastalığın bulaşmasından 25 gün sonra talihsiz adamın elinin kesildiğini açıkladı. Hastanın doktoru açıklamasının devamında "Deniz suyuna ya da kontamine olmuş çiğ, az pişmiş deniz ürünlerinin tüketimine bağlı olarak bu tür cilt enfeksiyonları gelişebilir. Kronik karaciğer hastalığı ve kanser de dahil olmak üzere immün yetmezliği olan hastalarda enfeksiyon ve komplikasyon riski artar" ifadelerini kullandı.

 

çiğ deniz ürünü et yiyen bakteri son dakika eli kesildi son dakika haberi