Dikkat! 49 Milyon Kişinin Kimlik ve Adres Bilgilerini Çalmışlar, İşte detaylar

TAKİP ET

FETÖ soruşturması kapsamında, Afyonkarahisar'da yaklaşık 36 kişinin gözaltına alındığı operasyonda yakalananlar arasında örgütün gaybubet evlerine ve örgüte sahte kimlik hazırlayan şahsın da yer aldığı öğrenildi. Gerçekleştirilen operasyon sonucunda 2009 yılında seçmen kayıtlarında 49 milyon kişiye ait kimlik ve adres bilgilerinin çalındığı belirlendi.

FETÖ soruşturması kapsamında, Afyonkarahisar’da yaklaşık 36 kişinin gözaltına alındığı operasyonda yakalananlar arasında örgütün gaybubet evlerine ve örgüte sahte kimlik hazırlayan şahsın da yer aldığı öğrenildi. Gerçekleştirilen operasyon sonucunda 2009 yılında seçmen kayıtlarında 49 milyon kişiye ait kimlik ve adres bilgilerinin çalındığı belirlendi. 

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında yaklaşık 36 kişi gözaltına alınmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 28 adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, hakkında arama kararı bulunan 20 kişi ve bunlara yardım ettiği belirtilen 16 16 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon düzenlenen adreslerde gerçekleştirilen aramalarda, dijital materyaller, yüklü miktar para, sahte kimlikler ve sahte kimlik yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildiği öğrenildi.

SAHTE KİMLİK YAPIMINDA KULLANILANMALZEMELER ORTAYA ÇIKTI

Afyonkarahisar’da FETÖ’ye ait olan gaybubet evlerinde saklanan ve örgütsel faaliyetlere devam eden şahısların tespit edilerek evlerde yapılan detaylı inceleme sonucunda sahte kimlik yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildiği öğrenildi. Bunların arasında, 9 adet aparat, 18 adet sahte kimlik, 81 adet cep telefonu, 70 adet dijital materyal, 67 bin 545 lira, 2 bin 650 dolar ve 120 euro para ele geçirildiği belirtildi.

49 MİLYON KİŞİNİN KİMLİK VE ADRES BİLGİLERİNİN LİSTESİ ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ terör örgütüne bağlı olduğu belirlenen sözde il İmamı ve yardımcıları ve örgüt için sahte kimlik hazırlayan şahsın yakalandığı aktarıldı. Aynı zamanda yapılan incelemede, 2009 yılına ait seçmen kayıtlarını içeren 49 milyon şahsa ait kimlik ve adres bilgilerinin olduğu listelerin ele geçirildiği öğrenildi.

 

Afyonkarahisar Sahte kimlik FETÖ Soruşturma