Depremzedelere KGF başvurularında kolaylık

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların bölgede, Kredi Garanti Fonu başvurularında 'Vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu borcu yoktur' yazısı 1 Nisan 2024'e kadar istenmeyecek.

Bugün yayımlanan Resmi Gazete’de Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanan Hazine Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

YENİ KARAR YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Buna yeni karara göre, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen 11 kentte ve Sivas'ın Gürün ilçesindeki depremzedeleri, Sosyal Güvenlik Kurumuna vadesi geçmiş borcunun olmaması veya borcu olması halinde ise bu borcun Kurum’ca Hazine desteği ile kefalet sağlanan krediden, borcun kredinin yüzde 20'sini aşmaması halinde ilk öncelikte ödenmesi veya borca ilişkin tekrardan yapılandırılmış olması ve yapılandırmanın bozulmamış olması gerekliliği 1 Nisan 2024'e kadar istenmeyecek.

VADELERİN SÜRESİ UZATILDI

Öte yandan depremzedelerin 6 Şubat'tan önce kefalet verilmiş kredilerinin 1 Nisan 2024'e kadar tekrardan vadelendirilmesi veya yapılandırılması işlemleri içinde ödemesiz süreler 6 aya çıkarıldı.

 

deprem depremzedeler