DEAŞ'a Ağır Darbe! Son Kalesini de Kaybetti, Rakka Alındı!

TAKİP ET

DEAŞ'ın hakim olduğu Rakka, PKK'nın Suriye kolu YPG'nin ana gövdesini oluşturduğu SDG tarafından alındı. Yapılan açıklamada, kentte sadece 50 DEAŞ'lı teröristin kaldığı belirtildi.

DEAŞ’ın hakim olduğu Rakka, PKK'nın Suriye kolu YPG'nin ana gövdesini oluşturduğu SDG tarafından alındı. Yapılan açıklamada, kentte sadece 50 DEAŞ’lı teröristin kaldığı belirtildi. 

BBC'ye açıklama yapan ABD'nin desteklediği, YPG'nin ana gövdesini oluşturduğu SDG Suriye Demokratik Güçleri yetkilileri, Rakka’nın kontrolünün DEAŞ’tan geri alındığını ve kent içinde sadece 50 DEAŞ militanının kaldığını belirtti. 

RAKKA DEAŞ’TAN TEMİZLENDİ
Haziran’dan bu yana Rakka’da ortak operasyon yürüten ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon ile terör örgütü YPG'nin omurgasını oluştuğu Suriye Demokratik Güçleri DEAŞ’ı tamamen temizledi. Kentin DEAŞ’tan temizlendiğine dair resmi açıklamanın ise çok kısa bir süre içerisinde yapılması bekleniyor. Bir grup yerli DEAŞ militanının Çatışmaların sonlanması için yapılan bir anlaşma kapsamında geçtiğimiz günlerde aileleriyle birlikte kentten ayrılmasına izin verildiği de açıklandı. Yabancı militanların ise kentten ayrılmasına izin verilmeyecek. 

SADECE DEAŞ’LI TERÖRİST KALDI
Rakka’dan son günlerde ayrılan sivil sayısı üç bini aştı. SDG yetkilileri tarafından BBC muhabiri Sommerville’ye yapılan açıklamada kentin içinde yaklaşık 50 DEAŞ militanının kaldığı belirtildi. Kentte uzun zaman sonra sakin bir hava hakim. Kent içerisinden gelen bilgilere göre bir kamyonun hoparlörlerle kentte dolaşarak Rakkalılara dışarı çıkma ve sıcak çorba içme çağrısı yapılıyor. 

 

suriye rakka deaş sdg son dakika