Daha Sağlıklı Saçlar İçin İpuçları

TAKİP ET

Daha sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmak için ipuçlarına dikkat etmekte yarar var.

İşte daha sağlıklı saçlar için ipuçları;

1-Saçlar ıslakken daha kırılgandır. Islakken fırçalamaktan kaçının, kurumaya yakın hafif nemli iken fırçaladığınızda daha kolay tarandığını da fark edeceksiniz. Yuvarlak şekilli fırça kullanmak fakat çok sık taramamak gerekir.

2-Piyasada binlerce farklı saç ürünü bulunmakta, kullandığınız ürünleri daha doğal ürünlerle değiştirip saçlarınızı daha az kimyasala maruz kalmasını sağlayabilirsiniz.

3-Saçları yıkadıktan sonra son durulama suyunu soğuk suyla yaparsanız, nemi hapsedip parlak pırıl pırıl saçlara kavuşabilirsiniz

4-Saçları içten beslemek de sağlıklı saçlar için hayati önem taşır. Protein ağırlıklı beslenmek, omega 3 içeren somon balığı tüketmek, yumurta, ceviz ve avokado gibi besinleri tüketmek de sağlıklı saçlar için çok önemlidir.

5-Su sıcaklığına dikkat edin. Çok sıcak su ile yıkanan saçlar canlılığını ve parlaklığını kaybeder ve saça zarar verir. Ilık suyla masaj yaparak kopmaları ve kırıkları engelleyebilirsiniz.

6-Saçlarınızı her gün yıkamayın. Fazla şampuan kullanımı ve her gün saç yıkamak saç derisi köklerinin kurumasına yol açar. Saçlarınızın sağlıklı olması için vücudun doğal salgıladığı yağa ihtiyacı vardır. Gün aşırı veya haftada 3 gün yıkamak yeterli olucaktır.

7-Aşırı bakım ürünü kullanmaktan kaçının. Gereğinden fazla uygulamaya maruz kalan saçlar canlılığını yitirir ve kuruduğunda fazla yağlanmadan dengesi bozularak yapışmaya yol açar.Kalitesiz şampuan ve bakım ürünleri de kullanmamak gerek.
8-Sigara kullanımı, saçlı derideki kan dolaşımını ve saçın beslenmesini oldukça olumsuz etkiler.Sigaradan ve stresten kaçının.

saç bakımı sağlıklı saçlar daha sağlıklı saçlar saç sağlığı saç bakımı ipuçları saç bakımı ip uçları