Daha 13 Yaşında! Çift Cinsiyetli Olduğunu Öğrenen Asya'nın Hayatı Kabusa Döndü, Yaşadıklarını Bir Bir Anlattı

TAKİP ET

Erzurum'da çeşitli hastalıklarla baş etmeye çalışan ve henüz 13 yaşında olan Asya'nın hastalıkları için gittiği hastanede çift cinsiyetli olduğunu öğrenmesiyle hayatı daha da karardı. Bu durum yüzünden çok başarılı olduğu okuluna son vermek zorunda kalan 13 yaşındaki kız çocuğu tedavi olabilmek için kendisine yardım edilmesini bekliyor.

Erzurum’da çeşitli hastalıklarla baş etmeye çalışan ve henüz 13 yaşında olan Asya’nın hastalıkları için gittiği hastanede çift cinsiyetli olduğunu öğrenmesiyle hayatı daha da karardı. Bu durum yüzünden çok başarılı olduğu okuluna son vermek zorunda kalan 13 yaşındaki kız çocuğu tedavi olabilmek için kendisine yardım edilmesini bekliyor.

Erzurum’da yaşayan Nejla ve Orhan A. çiftinin 4 çocuğundan biri olan 13 yaşındaki Asya, çift cinsiyetli olduğunu söyleyerek tedavi olmak için yardım beklediğini belirtti. Bu durum yüzünden psikolojisi alt üst olan küçük kızın eğitimine de son vermek zorunda kaldığı öğrenildi. 

AİLENİN MADDİ DURUMU EL VERMİYOR

Erzurum’da bir gecekonduda yaşayan ve kağıt toplayarak geçimlerini sağlamaya çalışan aile kızlarının durumlarını öğrendiklerinde büyük bir şok yaşadıklarını söylüyor. 13 yaşındaki Asya’nın hayatını alt üs eden çift cinsiyetli olduğu teşhisinin ise küçük kızın hipertansiyon, astım, panik atak, adrenalin yetmezliği, göz damarında yırtılma, kalbinde iki tane kaçak ve romatizma hastalıkları sebebiyle sık sık gittiği hastanede öğrendiği belirtilirken talihsiz kızın yaklaşık 1 yıldır yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı hastaneye gidip geldiği öğrenildi. 2 ay önce hem kadın hem de erkek özelliklerini taşıdğını öğrenen Asya A.’nın yaşadığı sağlık problemlerinin üzerine bu durumun yaşanmasının onu psikolojik açıdan derinden etkilediği öğrenildi. Anne Nejla A., kızının okulda başarılı bir öğrenci olduğunu ancak çift cinsiyet teşhisi sonrasında okuldaki arkadaşlarının bu durumdan haberdar olmasıyla çocuğunun çok sevdiği okulunu bırakmak zorunda kaldığını söylediği öğrenildi. Maddi durumları iyi olmayan aile kızları Asya2nın tedavisi için İstanbul veya Ankara’ya götürülmesi gerektiğini ve yetkililerden yardım istediklerini aktardı.13 yaşındaki Asya A.'da yaşadığı sağlık sorunşarıyla beraber çift cinsiyete sahip olduğunu öğrendikten sonra psikolojik olarak derinden etkilendiğini ve her gece yattığında yorganın altında gizli gizli ağladığını söyledi. 

Erzurum Asya 13 Yaşındaki Asya Çift cinsiyet