Daha 10 Aylık Bağırsak Kanseri Halime Bebeğin Bakışları Yürekleri Dağlıyor

TAKİP ET

Karaman'da yaşayan ve kanser hastası olan 10 aylık bebeklerinin masraflarını karşılayamayan engelli aile, çocuklarının masraflarını karşılayabilmek için ikinci bir maaşa ihtiyaç duyduklarını söylüyor.

Karaman'da yaşayan ve kanser hastası olan 10 aylık bebeklerinin masraflarını karşılayamayan engelli aile, çocuklarının masraflarını karşılayabilmek için ikinci bir maaşa ihtiyaç duyduklarını söylüyor.

Karaman merkeze bağlı Güldere köyünde babasının olan tek gözlü evde yaşamaya çalışan Muhammet ve Sahure Altıntaş çifti 4 yıl önce evlenerek yuva kurdu. Engelli çiftin, 10 ay önce Alime ismini verdikleri bir kız evlatları oldu. Doktorlar tarafından anne karnındayken problemli olduğu görülen Alime bebek, sezeryanla dünyaya geldiğinde sadece 1,5 kilo idi. Alime bebek, karnında oluşan şişlik ve kusma şikayetiyle ailesi tarafından Karaman'da özel bir hastaneye götürüldü. Alime bebeğin muayenesini yapıldıktan sonra Konya'da tam teşekküllü Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine sevki yapıldı. Meram Tıp Fakültesinde yapılan araştırmalardan sonra Alime bebeğe bağırsak kanseri teşhisi konuldu. Şu ana kadar iki kez ameliyat olan Alime bebeğin masraflarına ailesi yetişemiyor. 

Gelinimde Maaş Alsın

Çiftçilikten emekli olduğunu belirten Muhammet Altıntaş'ın babası Şaban Altıntaş, "Emekli maaşımla ancak kendimiz geçinebiliyoruz. Sara hastası oğlum aynı zamanda konuşamadığından dolayı hiçbir yerde çalışamıyor. Bu yüzdende devletimizin kendisine 3 ayda tek sefer verdiği bin 250 TL engelli maaşıyla ailesini geçindirmeye çabalıyor. Sağlık masraflarının hepsini devletimiz karşıladığı için sağlık masrafları ile ilgili problemimiz bulunmuyor. Benim istediğim oğlumun aldığı engelli maaşının gelinime de bağlanmasıdır. Çünkü gelinimin de bedensel engeli var. Oğlumun aldığı engelli maaşı yetmiyor. Çocuklarının tedavisinden dolayı Karaman ve Konya'ya çok sık gidip gelmek zorundalar. Aldıkları maaş ise yol parasını ancak karşılıyor." şeklinde konuştu.

Üç ayda bir aldığı engelli maaşının yetmediğini söyleyen 31 yaşındaki sara hastası baba Muhammet Altıntaş ise "Benim aldığım maaşın aynısını eşimin de almasını istiyorum." derken, 29 yaşındaki anne Sahure Altıntaş'ta, bedensel engelli olduğunu söyleyerek, eşinin aldığı engelli maaşının kendisine de verilmesini talep etti.

Karaman Konya Alime Bebek sara engelli maaşı bağırsak kanseri