D Vitamini Hakkında Şoke Eden Gerçek Açıklandı!

TAKİP ET

Kas ve kemik sağlığı üzerindeki önemi tartışılan D vitaminin yapılan araştırmalar sonrasında sanıldığı gibi etkili olmadığı bir kez daha ortaya konmuş oldu.

Kas ve kemik sağlığı üzerindeki önemi tartışılan D vitaminin yapılan araştırmalar sonrasında sanıldığı gibi etkili olmadığı bir kez daha ortaya konmuş oldu. 

D vitamini yıllardan bu yana özellikle kas ve kemik grubu için son derece önemli bir vitamin olarak ifade edilmişti. Kemik gelişiminin olmazsa olması olarak ifade edilen D vitamini hakkında uzmanlar tarafından uzun zamandır yapılan araştırmalarda pek çok kişiyi şoke edecek bulgular elde edildi. 

D vitaminin kas ve kemik yapısı üzerinde sanıldığı gibi mucizevi etkilerinin olmadığı tespit edildi. Yeni Zelanda'da yapılan ve uzun zamandır gerçekleştirilen araştırma sonrasında iki farklı denek üzerinde çalışıldı. Bir denek düşük miktarlı D vitamini alırken diğerine yüksek miktarlı D vitamini verildi. Ardından belirli bir süre sonrasında kemik yapısı incelendi. Yapılan inceleme sonrasında kemik yapısında ciddi bir farklılık olmadığı tespit edildi. 

Pek çok doktorun özellikle yaşlılar için sürekli önerdiği D vitamini takviyesinin aslında son derece gereksiz olduğu ifade edildi. Doktorların bu durumdan vazgeçmeleri gerektiği savunuldu. Araştırmanın 65 yaş üzerinde 53 bin kişi üzerinde yapılması ve herhangi bir mucizevi etkinin elde edilememesi D vitamini hakkında ezberlerin bozulmasına sebep oldu. Kemiklerin ve kasların güçlendirilmesi için D vitamini takviyesine gerek görülmezken ton balığı, somon, uskumru gibi besinlerden bu vitaminin elde edilme olasılığının son derece yüksek olduğu açıklandı. 

d vitamin d vitamini faydalı mı d vitamini etkisi