Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kendisiyle Görüşmek İsteyen Barzani'ye Net Cevap: "Artık Çok Geç!"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın IKBY Başkanı Barzani'nin kendisine sunduğu görüşme talebini reddettiği öğrenildi. Barzani'nin Erdoğan'la görüşmek için araya bazı isimleri soktuğu ancak Erdoğan'ın kesin bir dille görüşmek için çok geç olduğunu söyleyerek talebi reddettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın IKBY Başkanı Barzani’nin kendisine sunduğu görüşme talebini reddettiği öğrenildi. Barzani’nin Erdoğan’la görüşmek için araya bazı isimleri soktuğu ancak Erdoğan’ın kesin bir dille görüşmek için çok geç olduğunu söyleyerek talebi reddettiği öğrenildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisiyle görüşmek isteyen son günlerin en tartışmalı ismi IKBY Başkanı Mesud Barzani’nin görüşme talebini reddettiği öğrenildi.

GÖRÜŞMEK İÇİN ARAYA İSİMLER SOKTU

IKBY Başkanı Mesud Barzani’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşme gerçekleştirebilmek için araya bazı hatırı sayılır isimleri soktuğunu ancak Erdoğan’ın kararında net olduğu ve Barzani’nin görüşme tekliflerine net bir dille ret cevabı verdiği öğrenildi.

BARZANİ’NİN DİRENCİ KISA SÜRDÜ

Türkiye ve diğer ülkelerin yaptığı tüm uyarılara kulak asmadan tüm dünyayı karşısına alan ve referandumu gerçekleştiren Barzani, 2014 senesinde yasa dışı olarak ele geçirmiş olduğu Kerkük’ü ve çevresini kaybetmişti. Barzani, petrolünün yüzde 80’ininide Irak merkez hükümetine bırakmak zorunda kalmıştı. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmek istediği ortaya çıkan Barzani’nin bu isteği de Erdoğan tarafından kesin bir dille reddedildi.

‘ARTIK ÇOK GEÇ’

IKBY Başkanı Mesud Barzani’nin yaşadığı kayıplar sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme gerçekleştirmek istediği ve alınan bilgilere göre araya hatırı sayılır kişileri soktuğu ancak Erdoğan’ın bu isteğe ‘Artık çok geç’ yanıtı ile ret cevabı verdiği öğrenildi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Barzani Görüşme talebi Reddetti Artık çok geç IKBY